Nízkonákladovou variantu svíčkové Wellington si oblíbíte. Sekaná z dobře ochuceného mletého hovězího masa, obalená oblanšírovaným špenátem a na másle podušenými žampiony ovoněnými česnekem, v kabátku z dozlatova upečeného listového těsta, je nejlepší se zeleninovým salátem.
Troubu předehřejte na 180°C, pekáč vyložte pečicím papírem. Maso osolte, opepřete a dobře promíchejte s kečupem, třemi vejci, najemno nakrájenou cibulí, 1 prolisovaným stroužkem česneku, nasekanou petrželkou a 100 ml studené vody. Směs vytvarujte do válečku o rozměrech asi 30 x 10 cm a pečte 20 minut, poté nechte maso vychladnout.
Žampiony nakrájejte na tenké plátky a na másle je restujte asi 3 minuty. Přihoďte plátky zbylého česneku a restujte ještě 1 minutu, ať se odpaří všechna tekutina. Nechte zchladnout. Špenát prolijte v cedníku vroucí vodou a přebytečnou tekutinu vymačkejte.
Těsto rozválejte na obdélník tak velký, aby se do něj dalo zabalit maso. Rozprostřete na něj špenát a žampiony. K jednomu z delších okrajů položte maso a opatrně přes něj přeložte těsto. Okraje dobře spojte, seřízněte a z přebytečných kousků těsta vytvořte ozdobné proužky. Těsto potřete zbylým rozšlehaným vejcem a pečte 40 minut. Před krájením maso nechte 15 minut odpočinout a podávejte ho se zeleninovým salátem.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (březen/2020)