g
hovězí maso
může být biftek, roštěná, panenka (1 steak 200g)
extra panenský olivový olej
60
ml
brandy
2
lžíce
celozrnné hořčice
60
ml
smetana ke šlehání
brambory
125
g
zakysaná smetana
pažitka
Postup přípravy receptu
1
Krok 1:
2
Obalte každý steak plátkem prosciutta. Rozehřjte si olej na vysokou teplotu. Steaky opepříme a opékáme z každé strany 3-4 minuty (nebo jak máme radi). Sundáme z pánve na talíř a přikryjeme dalším talířem, aby v masu zůstala šťáva.
3
Krok 2:
4
Do výpeku přilijeme brandy a přivedeme k varu, poté snížíme teplotu, přidáme hořčici a smetanu. Až začne omáčka houstnout (tak za 2-3 minuty), sundáme z ohně.
5
Krok 3:
6
Mezitím si uvaříme brambory. Slijeme a spolu se zakysanou smetanou rozmačkáme do hladka - ochutíme pažitkou, solí a pepřem.