• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Hovězí s máslovými bochánky
Napište svůj komentář k receptu

Hovězí s máslovými bochánky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hovězí s máslovými bochánky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      lžíce olivový olej
    • 700
      g hovězí kližka nebo libová plec - nakrájená na kostky
    • 5
      ks cibule velká - nakrájená na kolečka
    • 2
      lžička moučkový cukr
    • 2
      ks mrkev středně velká - nakrájená na kolečka
    • 850
      ml hovězí vývar
    • 400
      g rajčata konzervovaná
    • 280
      g hladká mouka
    • 1,50
      lžička prášek do pečiva
    • 3
      lžička jedlá soda
    • 1
      lžička sůl
    • 70
      g máslo
    • 3
      lžíce petrželka sekaná
    • 180
      ml podmáslí nebo mléko či bílý jogurt

Postup přípravy receptu

1
Ve velkém žáruvzdorném kastrolu rozpálíme 2 lžíce oleje a kostky masa na něm opékáme do hněda asi 10 minut. Přidáme zbytek oleje, cibuli a cukr a na mírném ohni za občasného míchání dusíme 3 minuty. Přidáme mrkev a dusíme další 3 minuty. Přilijeme vývar, přidáme rajčata a sůl. Přivedeme k varu, zmírníme teplotu a pod pokličkou vaříme, dokud maso nezměkne.
2
Asi 15 minut předtím, než je maso hotové, předehřejeme troubu asi na 220 °C a připravíme si bochánky. Mouku, prášek do pečiva, sodu a sůl vsypeme do mísy a rozetřeme s máslem tak, aby směs připomínala jemnou strouhanku. Přidáme petrželku a podmáslí a promícháme. Na pomoučněném vále vypracujeme hladké těsto, vyválíme placku asi 1,5 cm silnou a vykrajujeme z ní kolečka. Zbytky znovu prohněteme, vyválíme a vykrájíme další kolečka. Bochánky pokryjeme masovou směs tak, aby se lehce překrývaly. V nezakrytém kastrolu v troubě zapékáme 12-15 minut, aby bochánky nabyly a trochu zezlátly.
3
(Je to výborné, já osobně masovou směs nakonci zahušťuji a přislazuji, ale to už je na chuti každého).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Brokolicová polévka se sýrem a máslovými krutony

Brokolicová polévka se sýrem a…

Bramborové placičky s máslovými cibulkami

Bramborové placičky s máslovými…

Mini bochánky (mazance) - cukrové

Mini bochánky (mazance) - cukrové

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Dagmar Nováková | 7. 2. 2007 13:34

    Ano,tak aby mezi nimi nebyla mezera,položíme kolečko z těsta a druhé o něho krajem opřeme a další zase .

  • Yveta | 7. 2. 2007 08:39

    Delam neco podobneho, ale s kurecim ci krutim masem a misto konzerv.rajcat davam k mrkvi, petrzel a rapikaty celer. Je to moc dobre. A protoze nasi rodine to chutna, vyzkousim i tento recept. Urcite (pokud nezapomenu), dam vedet, jak jsem dopadla.

  • Jaroslava Oumarová | 5. 2. 2007 14:32

    Já jsem to pochopila tak, že do pekáčku s masem narovnáme kolečka z těsta tak, aby se trochu překrývala, to je, aby mezi nimi nebyla mezera. Nahusto:-))

  • František Pazdera | 5. 2. 2007 11:51

    "Bochánky pokryjeme masovou směs tak, aby se lehce překrývaly" - omlouvám se, ale neumím si tento pokyn vysvětlit, můžete upřesnit?Děkuji

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Pokrmy Hovězí Pečivo Oběd Večeře Pečení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hladká mouka Hovězí kližka Hovězí vývar Jedlá soda Máslo Moučkový cukr Mrkev Olivový olej Petrželka Podmáslí Prášek do pečiva Rajčata Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Piškotový nepečený dort

Piškotový nepečený dort

Guláš v papiňáku

Guláš v papiňáku

Červená řepa se zelím

Červená řepa se zelím

Černé trubičky

Černé trubičky

Řízky naruby - na zelenině (leču)

Řízky naruby - na zelenině (leču)

Pudinkové šneky Ládi Hrušky

Pudinkové šneky Ládi Hrušky

Krůtí chilli con carne

Krůtí chilli con carne

Těsto na domácí chleba

Těsto na domácí chleba

Telecí roláda s jablky, hrozny a perníkem

Telecí roláda s jablky, hrozny a…

Doporučujeme

40 minut
Krémová kari polévka s kuřecím masem

Krémová kari polévka s kuřecím masem

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

76
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
71
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
69
Svíčková omáčka
Svíčková omáčka
64
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
51
Dušené kotlety na paprice
Dušené kotlety na paprice

Zajímavé články

Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický návod, jak ho vybrat, opéct i ochutit
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický…
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět, od samosběru až po dokonalou bublaninu nebo džem
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších sladkých náplní
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších…
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na cesty, které vás bude bavit
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na…
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso křehké a šťavnaté: S medem, jogurtem nebo citrusy
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso…
AHA.cz Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Patrasová po propuštění z Bohnic promluvila: Hrozná krutost! Nikdy to nepřebolí

Patrasová po propuštění z Bohnic promluvila: Hrozná krutost! Nikdy to nepřebolí

SportRevue.cz FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

  • Recepty.cz
  • Hovězí s máslovými bochánky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact