• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Hovězí s máslovými bochánky
Napište svůj komentář k receptu

Hovězí s máslovými bochánky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hovězí s máslovými bochánky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      lžíce olivový olej
    • 700
      g hovězí kližka nebo libová plec - nakrájená na kostky
    • 5
      ks cibule velká - nakrájená na kolečka
    • 2
      lžička moučkový cukr
    • 2
      ks mrkev středně velká - nakrájená na kolečka
    • 850
      ml hovězí vývar
    • 400
      g rajčata konzervovaná
    • 280
      g hladká mouka
    • 1,50
      lžička prášek do pečiva
    • 3
      lžička jedlá soda
    • 1
      lžička sůl
    • 70
      g máslo
    • 3
      lžíce petrželka sekaná
    • 180
      ml podmáslí nebo mléko či bílý jogurt

Postup přípravy receptu

1
Ve velkém žáruvzdorném kastrolu rozpálíme 2 lžíce oleje a kostky masa na něm opékáme do hněda asi 10 minut. Přidáme zbytek oleje, cibuli a cukr a na mírném ohni za občasného míchání dusíme 3 minuty. Přidáme mrkev a dusíme další 3 minuty. Přilijeme vývar, přidáme rajčata a sůl. Přivedeme k varu, zmírníme teplotu a pod pokličkou vaříme, dokud maso nezměkne.
2
Asi 15 minut předtím, než je maso hotové, předehřejeme troubu asi na 220 °C a připravíme si bochánky. Mouku, prášek do pečiva, sodu a sůl vsypeme do mísy a rozetřeme s máslem tak, aby směs připomínala jemnou strouhanku. Přidáme petrželku a podmáslí a promícháme. Na pomoučněném vále vypracujeme hladké těsto, vyválíme placku asi 1,5 cm silnou a vykrajujeme z ní kolečka. Zbytky znovu prohněteme, vyválíme a vykrájíme další kolečka. Bochánky pokryjeme masovou směs tak, aby se lehce překrývaly. V nezakrytém kastrolu v troubě zapékáme 12-15 minut, aby bochánky nabyly a trochu zezlátly.
3
(Je to výborné, já osobně masovou směs nakonci zahušťuji a přislazuji, ale to už je na chuti každého).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Brokolicová polévka se sýrem a máslovými krutony

Brokolicová polévka se sýrem a…

Bramborové placičky s máslovými cibulkami

Bramborové placičky s máslovými…

Mini bochánky (mazance) - cukrové

Mini bochánky (mazance) - cukrové

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Dagmar Nováková | 7. 2. 2007 13:34

    Ano,tak aby mezi nimi nebyla mezera,položíme kolečko z těsta a druhé o něho krajem opřeme a další zase .

  • Yveta | 7. 2. 2007 08:39

    Delam neco podobneho, ale s kurecim ci krutim masem a misto konzerv.rajcat davam k mrkvi, petrzel a rapikaty celer. Je to moc dobre. A protoze nasi rodine to chutna, vyzkousim i tento recept. Urcite (pokud nezapomenu), dam vedet, jak jsem dopadla.

  • Jaroslava Oumarová | 5. 2. 2007 14:32

    Já jsem to pochopila tak, že do pekáčku s masem narovnáme kolečka z těsta tak, aby se trochu překrývala, to je, aby mezi nimi nebyla mezera. Nahusto:-))

  • František Pazdera | 5. 2. 2007 11:51

    "Bochánky pokryjeme masovou směs tak, aby se lehce překrývaly" - omlouvám se, ale neumím si tento pokyn vysvětlit, můžete upřesnit?Děkuji

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Pokrmy Hovězí Pečivo Oběd Večeře Pečení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hladká mouka Hovězí kližka Hovězí vývar Jedlá soda Máslo Moučkový cukr Mrkev Olivový olej Petrželka Podmáslí Prášek do pečiva Rajčata Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Závin z listového těsta se špenátem

Závin z listového těsta se špenátem

Bavorské vdolečky II.

Bavorské vdolečky II.

Vanilkové rohlíčky z lískových oříšků

Vanilkové rohlíčky z lískových oříšků

Kakaové řezy s jablky

Kakaové řezy s jablky

Mikrovlnkové rychloMUFFINY

Mikrovlnkové rychloMUFFINY

Falešný tatarák z junioru

Falešný tatarák z junioru

Jemné lívance z acidofilního mléka - bez vajec

Jemné lívance z acidofilního mléka -…

Drůbeží výpečky

Drůbeží výpečky

Hrášková polévka 2

Hrášková polévka 2

Doporučujeme

30 minut
Pstruzi s bylinkami, citrony a salsou

Pstruzi s bylinkami, citrony a salsou

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

103
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
65
Treska se šťouchaným hráškem a kapustou
Treska se šťouchaným…
61
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
52
Vegetariánské karbanátky (rýžovo-zeleninové)
Vegetariánské karbanátky…
47
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)

Zajímavé články

Kvíz: Vtipné názvy hospod a barů. Uhodnete všechny?
Kvíz: Vtipné názvy hospod a barů. Uhodnete…
Jak na nakládaný hermelín? Naučíme vás ho krok za krokem!
Jak na nakládaný hermelín? Naučíme vás ho krok za…
Jak na dokonalou bublaninu? 6 rad, aby se vám vždy povedla
Jak na dokonalou bublaninu? 6 rad, aby se vám…
6 druhů ovoce a zeleniny, které byste neměli loupat
6 druhů ovoce a zeleniny, které byste neměli…
Tvarohové moučníky: Inspirujte se naší galerií a oslaďte si víkend s rodinou
Tvarohové moučníky: Inspirujte se naší galerií a…
AHA.cz Žilkové kopačky přes SMS: JE TO DNO, říká Holomáč

Žilkové kopačky přes SMS: JE TO DNO, říká Holomáč

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Styl první dámy pod lupou: V čem Eva Pavlová září a kde chybuje?

Styl první dámy pod lupou: V čem Eva Pavlová září a kde chybuje?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Kapky nezastaví Blesk Tlapky: Bendig rozparádil návštěvníky, Absolonová zářila a Kate Matl přišla s velkým psem

Kapky nezastaví Blesk Tlapky: Bendig rozparádil návštěvníky, Absolonová zářila a Kate Matl přišla s velkým psem

SportRevue.cz FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Magie na cesty. Jak si přičarovat spokojenou dovolenou se šťastným návratem domů podle Helen Stanku

Magie na cesty. Jak si přičarovat spokojenou dovolenou se šťastným návratem domů podle Helen Stanku

  • Recepty.cz
  • Hovězí s máslovými bochánky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact