• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Hovězí s máslovými bochánky
Napište svůj komentář k receptu

Hovězí s máslovými bochánky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hovězí s máslovými bochánky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      lžíce olivový olej
    • 700
      g hovězí kližka nebo libová plec - nakrájená na kostky
    • 5
      ks cibule velká - nakrájená na kolečka
    • 2
      lžička moučkový cukr
    • 2
      ks mrkev středně velká - nakrájená na kolečka
    • 850
      ml hovězí vývar
    • 400
      g rajčata konzervovaná
    • 280
      g hladká mouka
    • 1,50
      lžička prášek do pečiva
    • 3
      lžička jedlá soda
    • 1
      lžička sůl
    • 70
      g máslo
    • 3
      lžíce petrželka sekaná
    • 180
      ml podmáslí nebo mléko či bílý jogurt

Postup přípravy receptu

1
Ve velkém žáruvzdorném kastrolu rozpálíme 2 lžíce oleje a kostky masa na něm opékáme do hněda asi 10 minut. Přidáme zbytek oleje, cibuli a cukr a na mírném ohni za občasného míchání dusíme 3 minuty. Přidáme mrkev a dusíme další 3 minuty. Přilijeme vývar, přidáme rajčata a sůl. Přivedeme k varu, zmírníme teplotu a pod pokličkou vaříme, dokud maso nezměkne.
2
Asi 15 minut předtím, než je maso hotové, předehřejeme troubu asi na 220 °C a připravíme si bochánky. Mouku, prášek do pečiva, sodu a sůl vsypeme do mísy a rozetřeme s máslem tak, aby směs připomínala jemnou strouhanku. Přidáme petrželku a podmáslí a promícháme. Na pomoučněném vále vypracujeme hladké těsto, vyválíme placku asi 1,5 cm silnou a vykrajujeme z ní kolečka. Zbytky znovu prohněteme, vyválíme a vykrájíme další kolečka. Bochánky pokryjeme masovou směs tak, aby se lehce překrývaly. V nezakrytém kastrolu v troubě zapékáme 12-15 minut, aby bochánky nabyly a trochu zezlátly.
3
(Je to výborné, já osobně masovou směs nakonci zahušťuji a přislazuji, ale to už je na chuti každého).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Brokolicová polévka se sýrem a máslovými krutony

Brokolicová polévka se sýrem a…

Bramborové placičky s máslovými cibulkami

Bramborové placičky s máslovými…

Mini bochánky (mazance) - cukrové

Mini bochánky (mazance) - cukrové

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Dagmar Nováková | 7. 2. 2007 13:34

    Ano,tak aby mezi nimi nebyla mezera,položíme kolečko z těsta a druhé o něho krajem opřeme a další zase .

  • Yveta | 7. 2. 2007 08:39

    Delam neco podobneho, ale s kurecim ci krutim masem a misto konzerv.rajcat davam k mrkvi, petrzel a rapikaty celer. Je to moc dobre. A protoze nasi rodine to chutna, vyzkousim i tento recept. Urcite (pokud nezapomenu), dam vedet, jak jsem dopadla.

  • Jaroslava Oumarová | 5. 2. 2007 14:32

    Já jsem to pochopila tak, že do pekáčku s masem narovnáme kolečka z těsta tak, aby se trochu překrývala, to je, aby mezi nimi nebyla mezera. Nahusto:-))

  • František Pazdera | 5. 2. 2007 11:51

    "Bochánky pokryjeme masovou směs tak, aby se lehce překrývaly" - omlouvám se, ale neumím si tento pokyn vysvětlit, můžete upřesnit?Děkuji

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Pokrmy Hovězí Pečivo Oběd Večeře Pečení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hladká mouka Hovězí kližka Hovězí vývar Jedlá soda Máslo Moučkový cukr Mrkev Olivový olej Petrželka Podmáslí Prášek do pečiva Rajčata Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Výborné buchty

Výborné buchty

Tvarohové kobližky

Tvarohové kobližky

Makový jablečník

Makový jablečník

Gnocchi se šlehačkou, slaninou a šalvějí

Gnocchi se šlehačkou, slaninou a…

Vepřové medailonky s pepřovou omáčkou

Vepřové medailonky s pepřovou omáčkou

Jahodové muffiny II.

Jahodové muffiny II.

Limoncello

Limoncello

Hrášková polévka - smetanová

Hrášková polévka - smetanová

Špagety s baby špenátem, rajčátky a mozzarellou

Špagety s baby špenátem, rajčátky a…

Doporučujeme

20 minut
Marinované řecké kuře

Marinované řecké kuře

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

89
Klechtanka z Bolatic
Klechtanka z Bolatic
87
Zapečená vejce po italsku
Zapečená vejce po italsku
80
Výborný dresing
Výborný dresing
52
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
45
Jednoduchý jahodový koláč
Jednoduchý jahodový koláč

Zajímavé články

Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký letní den svěžím a zdravým drinkem
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký…
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
AHA.cz Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Ženy.cz Chození pěšky mi změnilo život. Přestalo mě bolet břicho a zlepšila se mi psychika

Chození pěšky mi změnilo život. Přestalo mě bolet břicho a zlepšila se mi psychika

Blesk.cz Hvězdy v slzách po smrti zpěváka Dopity (†77):  Burešová mu vyznala lásku! Truchlí i Hůlka, Ruml a další

Hvězdy v slzách po smrti zpěváka Dopity (†77): Burešová mu vyznala lásku! Truchlí i Hůlka, Ruml a další

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

  • Recepty.cz
  • Hovězí s máslovými bochánky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact