bylinky
dle chuti: tymián, rozmarýn, majoránka - čerstvé nebo sušené
50
g
špek
nebo slanina
500
g
růžičková kapusta
500
g
hovězí kližka
nebo pupek, roštěná...
Postup přípravy receptu
1
Pokrájené cibule osmažíme dorůžova s drobně pokrájeným špekem (nebo na oleji). Maso pokrájené na kostky osolíme a opepříme a přidáme k cibuli se špekem. K osmaženému masu přidáme krátce osmažit i nasekaný česnek a na závěr přidáme bylinky dle vlastního výběru, které v mase za stálého míchání necháme provonět. Pak vše zalijeme vývarem, promícháme a dusíme do změknutí masa, za občasného promíchání a podlití dle potřeby. Když je maso měkké, přisypeme očištěné kuličky růžičkové kapusty, pokud jsou větší, tak je ještě přepůlíme a dovaříme kapustičky s masem al dente (na skus).
Na závěr omáčku zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v trošce studené vody nebo jíškou, provaříme, případně ještě dochutíme solí, pepřem nebo česnekem.