Podobný recept jsem před léty získala od maminky mého manžela. Malé obměny: Pod maso lze dát nakrájenou slaninu, k cibuli přidám také stroužek, dva nasekaného česneku. Maso opeču. opepřím a hned přidám hořčici. Podleju a dusím (bez masoxu). Po změknutí masa vydusím na šťávu, zapráším moukou, opeču ji a podliji studenou vodou, rozmíchám do hladka, povařím a přidám smetanu (kysanou nebo sladkou). Kostičkami okurky sypu na talíři. Dělám také z nakrájeného vepřového srdce (raději v papiňáku), je to moc dobré. U nás se jako příloha jí houskové knedlíky (nekynuté).
Bylo to mooooc dobré i když jsem to trošku upravila...maso jsem dala na kostičky protože jsem ho měla málo...navíc jsem přidala ještě nakrájený párek a zahustila jsem to tmavou jíškou. Skvělé!!!!
Tento recept dělám roky,jsou to moc dobré roštěnky,ale ten kdo nemá rád hořčici,ten si nepochutná,jelikož ona je namísto mouky jako zahuš´tovadlo.Velice pikantní.