Jemně nasekanou cibulku osmažíme dozlatova, přidáme na kostky nakrájené hovězí a na mírném ohni pokračujeme ve smažení, až maso začne zlátnout. Opepříme, osolíme a podlijeme jedním litrem scezeného čaje roiboos. V případě potřeby dolijeme vodu, přikryjeme poklicí a na mírném ohni vaříme, až je maso měkké. Na konci zahustíme odparem nebo přidáme jíšku (podle použité cibule a masa musíme zvolit jak k požadované hustotě omáčky dospějeme).
2
Jídlo má příjemnou velmi jemnou chuť po dřevě. Roiboos je čaj z výhonků jihoafrického keře, surovina vypadá jako rumělková mikrotuha nalámaná na délku 5 mm. Roiboos lze běžně koupit v obchodech se sypanými čaji a jedná se o jednu z nejlevnějších surovin k přípravě čajů. Připravuje se tak že 7 čajových lžiček suroviny zalijeme 1 litrem vroucí vody a necháme 20 minut louhovat.