Maso nakrájíme na 4-6 stejných plátků. Osolíme a opepříme. Poté zprudka opečeme na grilu nebo na pánvi. Dále očistíme mrkev, kterou nakrájíme na vetší špalíky, oloupeme šalotku a rozpůlíme. Žampiony omyjeme a nakrájíme na vetší kousky. Všechnu zeleninu dáme do hrnce, podlejeme vodou, 2 dcl Guinnesse a přidáme kostku hovězího bujonu. Necháme přejít varem. Pak přelijeme do zapékací mísy, přidáme maso a oloupaný, na plátky nakrájený česnek. Pokud jsme maso opékali na pánvi, můžeme přidat šťávu pro lepší chuť. Celé pečeme v předehřáté troubě na 160 °C po dobu 1,5-2 hodiny. Před podáváním přelijeme dvěmi lžícemi Guinnesse.
2
Jako přílohu podáváme bramborovou kaši s jarni cibulkou.