Sušené hříbky namočte do studené vody. Na pánvi osmahněte nakrájenou cibuli, slaninu a prolisované stroužky česneku. Namočené houby vymačkejte pokrájejte na menší kousky, přidejte na pánev a poduste. Do rozehřátého másla rozklepněte vejce, osolte, opepřete a míchejte do sražení. Přidejte nasekané bylinky a polovinu na kostičky nakrájené papriky.
2
Hovězí plátky na okrajích mírně nařízněte, naklepejte a pokapejte citronovou šťávou. Jemně je osolte a potřete hořčicí, na kterou rozetřete vaječnou směs a pokladete osmaženou cibulku s hříbky. Každý plátek pevně stočte do závitku a převažte provázkem nebo nití. Vložte do pekáče a podlijte vývarem a vínem. Pečte přiklopené cca 30 minut při 250 °C .Měkké maso ke konci podlijte smetanou a prohřejte.
3
Jako příloha jsou výborné vařené těstoviny a nebo jakkoliv upravené brambory.