• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Hovězí roastbeef s brambory a minizeleninou
Napište svůj komentář k receptu

Hovězí roastbeef s brambory a minizeleninou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hovězí roastbeef s brambory a minizeleninou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 800
      g roštěná Nízký roštěnec
    • 100
      g hořčice kremžská
    • 100
      g dijonská hořčice
    • 100
      g hořčice plnotučná
    • 50
      g worcestrová omáčka
    • 50
      g rostlinný olej
    • pepř mletý
    • mořská sůl
  • Smetanové brambory
    • 800
      g brambory
    • 400
      g smetana (33 %)
    • máslo Na vymazání formy
    • muškátový oříšek Mletý
    • pepř mletý Čerstvě
    • sůl
  • Restovaná minizelenina
    • 100
      g patizony Mini
    • 100
      g cherry rajčátka
    • 100
      g cuketa Mini
    • olivový olej Extra virgin
    • pepř mletý
    • sůl
    • bylinky Na ozdobu
    • limetka Na ozdobu

Postup přípravy receptu

1
Roštěnec důkladně očistíme, omyjeme, osušíme a svážeme bílým motozem, aby držel rovnoměrný tvar. Připravíme marinádu. V ploché misce důkladně promícháme všechny hořčice s worchesterem. Maso vložíme do marinády a necháme v ní naložené nejlépe přes noc. Potom ho vyndáme a na pánvi s rozpáleným olejem prudce ze všech stran opečeme. Orestované maso přendáme do pekáčku a ve vyhřáté troubě pečeme na 150 °C cca 25 minut.
2
//**Přílohy:**// brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky, které vyskládáme do máslem vytřené pečící formy. Plátky brambor zalijeme smetanou, kterou nejprve ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 150 °C asi 20 minut, dokud nechytnou světle hnědou barvu.
3
Zeleninu očistíme, omyjeme a podle chuti okořeníme čerstvě mletým pepřem. Na pánvi necháme rozehřát 2 lžíce olivového oleje a zeleninu na něm velmi prudce a krátce orestujeme a na závěr osolíme.
4
Upečený roastbeef nakrájíme na tenké plátky a podle chuti opepříme a osolíme mořskou solí. Smetanové brambory nakrájíme v pečící formě na jednotlivé porce a servírujeme spolu s plátky masa a orestovanou minizeleninou. Pokrm ozdobíme čerstvými bylinkami a plátky limetky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Roastbeef na portském se šalotkou

Roastbeef na portském se šalotkou

Roastbeef v peprném plášti

Roastbeef v peprném plášti

"Low Temperature" - Roastbeef

"Low Temperature" - Roastbeef

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Airan Novakova | 8. 8. 2006 11:43

    Je to vynikajici jidlo a ta restovana minizelenina (davam maslo) k tomu nema chybu! Je to trochu drahe a trochu pracne, ale na slavnostni obed nebo vecere idealni:-) Ja podavam s brambory pecene na masle v troube.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Pečení Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Bylinky Cherry rajčátka Cuketa Dijonská hořčice Hořčice kremžská Hořčice plnotučná Limetka Máslo Mořská sůl Muškátový oříšek Olivový olej Patizony Pepř mletý Roštěná Rostlinný olej Smetana Sůl Worcestrová omáčka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Srbský kotlet

Srbský kotlet

Pletýnky, uzly

Pletýnky, uzly

Košovská specialita

Košovská specialita

Rajčatový salát s cuketou a mozzarellou

Rajčatový salát s cuketou a…

Sušenky á la OREO

Sušenky á la OREO

Babiččino kuře na šunce

Babiččino kuře na šunce

Pečené vepřové ocásky s kořenovou zeleninou

Pečené vepřové ocásky s kořenovou…

Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s ořechy - hrnková buchta podle Lidky

Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s…

Doporučujeme

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

164
Mrkvový koláč s ricottou
Mrkvový koláč s ricottou
88
Jednoduchá škvarková pomazánka
Jednoduchá škvarková…
80
Jednoduchý segedín
Jednoduchý segedín
73
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
55
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…

Zajímavé články

Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
AHA.cz Ornella Koktová v maléru? Případ pro sociálku, kleje babička Monika

Ornella Koktová v maléru? Případ pro sociálku, kleje babička Monika

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Listopad podle numeroložky: Jeden výjimečný týden! A pozor na citové vydírání

Listopad podle numeroložky: Jeden výjimečný týden! A pozor na citové vydírání

  • Recepty.cz
  • Hovězí roastbeef s brambory a minizeleninou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact