• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Hovězí roastbeef s brambory a minizeleninou
Napište svůj komentář k receptu

Hovězí roastbeef s brambory a minizeleninou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hovězí roastbeef s brambory a minizeleninou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 800
      g roštěná Nízký roštěnec
    • 100
      g hořčice kremžská
    • 100
      g dijonská hořčice
    • 100
      g hořčice plnotučná
    • 50
      g worcestrová omáčka
    • 50
      g rostlinný olej
    • pepř mletý
    • mořská sůl
  • Smetanové brambory
    • 800
      g brambory
    • 400
      g smetana (33 %)
    • máslo Na vymazání formy
    • muškátový oříšek Mletý
    • pepř mletý Čerstvě
    • sůl
  • Restovaná minizelenina
    • 100
      g patizony Mini
    • 100
      g cherry rajčátka
    • 100
      g cuketa Mini
    • olivový olej Extra virgin
    • pepř mletý
    • sůl
    • bylinky Na ozdobu
    • limetka Na ozdobu

Postup přípravy receptu

1
Roštěnec důkladně očistíme, omyjeme, osušíme a svážeme bílým motozem, aby držel rovnoměrný tvar. Připravíme marinádu. V ploché misce důkladně promícháme všechny hořčice s worchesterem. Maso vložíme do marinády a necháme v ní naložené nejlépe přes noc. Potom ho vyndáme a na pánvi s rozpáleným olejem prudce ze všech stran opečeme. Orestované maso přendáme do pekáčku a ve vyhřáté troubě pečeme na 150 °C cca 25 minut.
2
//**Přílohy:**// brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky, které vyskládáme do máslem vytřené pečící formy. Plátky brambor zalijeme smetanou, kterou nejprve ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 150 °C asi 20 minut, dokud nechytnou světle hnědou barvu.
3
Zeleninu očistíme, omyjeme a podle chuti okořeníme čerstvě mletým pepřem. Na pánvi necháme rozehřát 2 lžíce olivového oleje a zeleninu na něm velmi prudce a krátce orestujeme a na závěr osolíme.
4
Upečený roastbeef nakrájíme na tenké plátky a podle chuti opepříme a osolíme mořskou solí. Smetanové brambory nakrájíme v pečící formě na jednotlivé porce a servírujeme spolu s plátky masa a orestovanou minizeleninou. Pokrm ozdobíme čerstvými bylinkami a plátky limetky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Roastbeef na portském se šalotkou

Roastbeef na portském se šalotkou

Roastbeef v peprném plášti

Roastbeef v peprném plášti

"Low Temperature" - Roastbeef

"Low Temperature" - Roastbeef

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Airan Novakova | 8. 8. 2006 11:43

    Je to vynikajici jidlo a ta restovana minizelenina (davam maslo) k tomu nema chybu! Je to trochu drahe a trochu pracne, ale na slavnostni obed nebo vecere idealni:-) Ja podavam s brambory pecene na masle v troube.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Pečení Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Bylinky Cherry rajčátka Cuketa Dijonská hořčice Hořčice kremžská Hořčice plnotučná Limetka Máslo Mořská sůl Muškátový oříšek Olivový olej Patizony Pepř mletý Roštěná Rostlinný olej Smetana Sůl Worcestrová omáčka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jidášky našich babiček

Jidášky našich babiček

Rybízový koláč II.

Rybízový koláč II.

Babiččin koláč

Babiččin koláč

Kokosky II.

Kokosky II.

Fantastický bramborový chléb

Fantastický bramborový chléb

Kuřecí závitky - křehké a šťavnaté

Kuřecí závitky - křehké a šťavnaté

Cuketové řezy s tvarohovým krémem a polevou

Cuketové řezy s tvarohovým krémem a…

Pizza z rohlíků

Pizza z rohlíků

Cheesecake z domácí lučiny

Cheesecake z domácí lučiny

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

46
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
38
Lokše
Lokše
28
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
26
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
22
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Brožová drsně o Jílkové: Míše dnes asi přeskočilo

Brožová drsně o Jílkové: Míše dnes asi přeskočilo

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Veronika Arichteva po ztrátě miminka: Zbavuje se kšeftů

Veronika Arichteva po ztrátě miminka: Zbavuje se kšeftů

SportRevue.cz Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Hovězí roastbeef s brambory a minizeleninou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact