• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Hovězí roastbeef s brambory a minizeleninou
Napište svůj komentář k receptu

Hovězí roastbeef s brambory a minizeleninou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hovězí roastbeef s brambory a minizeleninou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 800
      g roštěná Nízký roštěnec
    • 100
      g hořčice kremžská
    • 100
      g dijonská hořčice
    • 100
      g hořčice plnotučná
    • 50
      g worcestrová omáčka
    • 50
      g rostlinný olej
    • pepř mletý
    • mořská sůl
  • Smetanové brambory
    • 800
      g brambory
    • 400
      g smetana (33 %)
    • máslo Na vymazání formy
    • muškátový oříšek Mletý
    • pepř mletý Čerstvě
    • sůl
  • Restovaná minizelenina
    • 100
      g patizony Mini
    • 100
      g cherry rajčátka
    • 100
      g cuketa Mini
    • olivový olej Extra virgin
    • pepř mletý
    • sůl
    • bylinky Na ozdobu
    • limetka Na ozdobu

Postup přípravy receptu

1
Roštěnec důkladně očistíme, omyjeme, osušíme a svážeme bílým motozem, aby držel rovnoměrný tvar. Připravíme marinádu. V ploché misce důkladně promícháme všechny hořčice s worchesterem. Maso vložíme do marinády a necháme v ní naložené nejlépe přes noc. Potom ho vyndáme a na pánvi s rozpáleným olejem prudce ze všech stran opečeme. Orestované maso přendáme do pekáčku a ve vyhřáté troubě pečeme na 150 °C cca 25 minut.
2
//**Přílohy:**// brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky, které vyskládáme do máslem vytřené pečící formy. Plátky brambor zalijeme smetanou, kterou nejprve ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 150 °C asi 20 minut, dokud nechytnou světle hnědou barvu.
3
Zeleninu očistíme, omyjeme a podle chuti okořeníme čerstvě mletým pepřem. Na pánvi necháme rozehřát 2 lžíce olivového oleje a zeleninu na něm velmi prudce a krátce orestujeme a na závěr osolíme.
4
Upečený roastbeef nakrájíme na tenké plátky a podle chuti opepříme a osolíme mořskou solí. Smetanové brambory nakrájíme v pečící formě na jednotlivé porce a servírujeme spolu s plátky masa a orestovanou minizeleninou. Pokrm ozdobíme čerstvými bylinkami a plátky limetky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Roastbeef na portském se šalotkou

Roastbeef na portském se šalotkou

Roastbeef v peprném plášti

Roastbeef v peprném plášti

"Low Temperature" - Roastbeef

"Low Temperature" - Roastbeef

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Airan Novakova | 8. 8. 2006 11:43

    Je to vynikajici jidlo a ta restovana minizelenina (davam maslo) k tomu nema chybu! Je to trochu drahe a trochu pracne, ale na slavnostni obed nebo vecere idealni:-) Ja podavam s brambory pecene na masle v troube.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Pečení Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Bylinky Cherry rajčátka Cuketa Dijonská hořčice Hořčice kremžská Hořčice plnotučná Limetka Máslo Mořská sůl Muškátový oříšek Olivový olej Patizony Pepř mletý Roštěná Rostlinný olej Smetana Sůl Worcestrová omáčka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Balkánský salát

Balkánský salát

Nivovo-česnekoví slimáci

Nivovo-česnekoví slimáci

Jemná cuketová pomazánka s ricottou

Jemná cuketová pomazánka s ricottou

Paprikovo-tvarohová pomazánka

Paprikovo-tvarohová pomazánka

Květáková polévka s brokolicí

Květáková polévka s brokolicí

Piškotová roláda s čerstvým ovocem

Piškotová roláda s čerstvým ovocem

Jednoduchý ovocný koláč

Jednoduchý ovocný koláč

Barevný paprikový salát s cibulí - sterilovaný

Barevný paprikový salát s cibulí -…

Jahodovo-banánové muffiny

Jahodovo-banánové muffiny

Doporučujeme

30 minut
Fazolky nakyselo s vejci

Fazolky nakyselo s vejci

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Poslední sledované recepty

42
Ztracená vejce se šunkou
Ztracená vejce se šunkou
28
Chilli křídla v cibulovém sosu
Chilli křídla v…
28
Jednoduchý rýžový nákyp se švestkami
Jednoduchý rýžový nákyp…
27
Ořechové rohlíčky (Pařížské)
Ořechové rohlíčky …
22
Fazolový salát se zeleninou - zdravě a chutně
Fazolový salát se…

Zajímavé články

Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich super koláč, džem nebo omáčku
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich…
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
AHA.cz Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Ženy.cz Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Blesk.cz Zneužili nizozemskou princeznu (21): Falešné porno!

Zneužili nizozemskou princeznu (21): Falešné porno!

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

  • Recepty.cz
  • Hovězí roastbeef s brambory a minizeleninou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact