Řízky naklepeme, osolíme, opepříme a po obou stranách opečeme na oleji. Řízky přeložíme do pekáčku, zakryjeme propláchlou rýží promíchanou s prolisovaným česnekem, zalejeme výpekem a vodou (asi 2 dl), osolíme. V troubě dusíme přikryté asi 1 hodinu, dokud rýže není měkká.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jindřiška
|14. 1. 2012 16:32
Proč Slunečnicový olej ? Přece znáší poměrně nízkou teplotu a tak není vhodný na smažení (max. 145 ºC dle kvality). U nás se doporučuje na smažení jenom olivový olej (cca 180 ºC), který ale není výrazné vůně.
Slunečnicový olej je vhodný např. do pečení.
Jana Kutačová
|21. 8. 2010 14:57
Zorko :o) Je mi jasné,že když se komentář zobrazuje hned,že je podstatně těžší si tady udělat pořádky a vše pohlídat ,ale je fakt,že na druhé straně i mě mrzí,že komentáře tady často nejsou vůbec k receptu a často jsou i nechutné.No co naděláme,buď si jich nebudeme všímat a nebo pak už je volba každého z nás co a jak :o)
Zora Manasová
|21. 8. 2010 12:16
To je, Jani, pravda, ale mňa hnevá, že to tam zostalo (dokonca i dnes to tu ešte je). Dnes nie je problém ani na dovolenke prebehnúť stránky a urobiť poriadok. Toto je len ďalší dôkaz toho, že to tu upadá. Za Kovářovcov to nebolo možné. Je fajn, že komentáre hneď nabehnú, ale na druhej strane to vyžaduje väčšiu kontrolu. Pekný víkend. P.S. Prosím, bez tej pani, som Zora, a môžeme si v pohode tykať.
Jana Kutačová
|20. 8. 2010 11:07
Paní Zorko,vůbec si toho komentáře nevšímejte,je to přesně to,co chtěl,aby jsme se pohoršovali,ale je to idiot(beztak nějaké dítě na prázdninách,které se nudí),rodiče na něj nemají čas a už se nemůže dočkat školy:o))
Zora Manasová
|19. 8. 2010 23:50
Tu už zodpovední o 15:46 nepracujú, že takéto hulvátstva trpia?
mlsný šmakoun
|19. 8. 2010 15:45
Chce to podlít kraví močí, pak to suché není a má to ten pravý ještě silnější hovězí šmak!!!!! Mňam!
Michaela Linhartová
|19. 8. 2010 09:53
Bohužel nám to nechutnalo. Je to opravdu suché.
Tereza Jarčušková
|8. 8. 2006 13:53
Nie je to suché. Pečte prikryté a podlievate, vytvorí sa tak akurát vlhké. Rezne vsajú šťavu z ryže.
Jana z VM
|8. 8. 2006 07:17
Máme moc rádi hovězí maso, ale tohle si nedovedu ve finále představit. Není to moc upečené a suché ?