Tradiční mexická placka se směsí hovězího masa, rajčatovou omáčkou pico de gallo a avokádovým guacamole. V quesadille nebudou chybět ani sýry - gouda a čedar - a pikantní chilli omáčka. Tuto exotickou dobrotu si určitě všichni zamilují.
Nejprve si připravíme Pico de Gallo. Nakrájíme rajčata, cibuli a jalapenos na drobno a smícháme. Přidáme rozmačkaný stroužek česneku. Zamícháme a dochutíme pepřem, solí a citronovou šťávou. Část dáme stranou na přípravu guacamole, pokud budeme připravovat a zbytek dochutíme ještě trochou římského kmínu a koriandrem, pokud máme rádi, ale není nutné. Dáme alespoň na půl hodiny odležet do lednice.
Pokud budeme podávat quesadillu s guacamole, tak rozmačkáme avokádo, zamícháme zeleninovou část, kterou jsme si dali stranou, přidáme česnek a dochutíme.
Připravíme si masovou směs. Nakrájíme cibuli na měsíčky, slaninu nakrájíme na drobno a smažíme. Po chvíli přidáme mleté maso. Směs ochutíme Fajitas kořením a trochou římského kmínu. Smažíme dozlatova.
Nahrubo nastrouháme sýry na quesadillu a nakrájíme jalapenos.
5
Quesadilly budeme dělat z jedné přeložené tortilly. Nejprve na jednu polovinu rozprostřeme nastrouhanou goudu. Na ní dáme masovou směs a na ni Pico de Gallo. Posypeme jalapenos podle chuti a na to dáme trochu chilli omáčky. Celé to zasypeme chedarem a tortillu přehneme. Trochu stlačíme, aby se vrstvy spojily a rozprostřely. Pečeme z obou stran na suché pánvi na malý plamen, aby rozpustil sýr a tortilla se nespálila.
6
Podáváme se zakysanou smetanou a guacamole, případně s Pico de Gallo, pokud nám zbyde.