Houby orestujeme na másle, přidáme k omáčce spolu se smetanou a necháme ještě probublat na mírném plameni (kdo má rád zeleninu, může jí rozmixovat a přidat do omáčky).
3
Z těsta na bramboráky si lžící tvarujeme noky (sejkory), které smažíme v rozpáleném oleji.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Kateřina Vokatá
|4. 5. 2016 14:56
Dělala jsem houbové hovězí dnes a podle vašeho receptu. Vařila jsem v co nejmenším množství vody, jak jen to šlo, aby byl vývar opravdu silný. Jíšku jsem si přichystala lehce růžovou a do omáčky přidala se smetanou i část zeleniny. Překvapil a doslova ohromil mne konečný výsledek. Jelikož se nedělal základ omáčky na osmažené cibuli a se zasmaženým masem, chuťově byla omáčka velmi lahodná. Děkuji za zveřejnění receptu.
Vyhnalova Stanislava
|8. 9. 2013 13:31
Pouzila jsem na omacku predni hovezi, houby cerstve a zeleninu jsem ponechala. Byla fantastika!
Markéta
|28. 9. 2012 19:49
Omáčka je úplně nejlepší ze všech houbových omáček co sem vařila a určitě jí doporučuji :-P <3 <3
Bája
|1. 4. 2012 16:48
Povedla se mi a dělala jsem k ní houskový knedlík. Zeleninu doporučuji v omáčce nechat, nám to tak tedy šmakovalo moc a to jsem jí jen rozmačkala vidličkou a šoupla zpátky do hrnce.
Pavlatová Ivanka
|18. 10. 2011 09:12
Byla jsem moc překvapená v dobrém slovasmyslu. Také jsem vždy dělala houbovku bez zeleniny, ani by mě nenapadlo jí tam přidat a byla to velká chyba, protože je vynikající a autorovi děkuji za inspiraci.
Marta
|19. 9. 2011 07:53
výborná omáčka,chut zeleniny,masa a hub je na jedničku s hvězdou
johanka
|15. 6. 2011 13:06
houbovou omacku jsem nikdy se zeleninou nedělala, takze jsem ji delala vlastne prvne a byla extra :-P :-))