Po přečtění názvu receptu jsem se musela podívat,jak se dělají mnou ne moc oblíbené klasické ptáčky. Zkombinovla jsem zadanný recept a dalšimi komentáři a musím pochválit autorku i dalši dodělávky. Ptáčky jsou prostě luxusní. Vřele doporučuji.
S malými úpravami jsem včera vyzkoušela . Hovězí jsem pokladla plátky šunky , poté rozetřela míchané vajíčko a na něj nastrouhala Nivu . Před dokončením jsem ještě do omáčky přidala místo kys. smetany 100 g taveného sýra a malinko dohustila tmavou hotovou jíškou :-) Bylo to mooc dobré , lepší jak klasika - podle našeho názoru :-)
Doma nemáme rádi teplou okurku a tak již před lety jsem ji nahradila sýrem, místo klasického na tvrdo uvařeneho vajíčka dělam trochu řidší míchana a dám do nich trochu nivy. Trochu strouhané nivy dám i do hotové omáčky. Svoje udělá i trochu sojovky.
Super!!moc dobré!!Chválím!
Dotaz ke komentáři Inky: Jak se dělá nivová omáčka?
Skvělé! Zkuste i tohle:hovězí plátky naklepeme na hodně tenko, jako na ptáčky. Menší pálivé papriky - bílé, Slovenské, naplníme těstem z rozmixované pálivé klobásy, čím pálivější, tím lepší. Ty rozmixované klobásky jsem spojila vejcem a trochou strouhané housky a česnekem jsem tedy rozhodně nešetřila. Plněné papričky zavineme do toho hovězího plátku a sepneme sponkou nebo párátkem. Pak dáme dusit stejně, jako španělské ptáčky - na cibulový základ, podlila jsem to černým pivkem. S rýží nebo s knedlíčkem to nemělo chybu. Původně je to recept od mé tety ze Slovenska, která ty papričky cpe klobásovou směsí, když připravuje klobásky, ale tu jsem neměla, tak jsem si pomohla těmi rozmixovanými a také to nemělo chybu.
TÝMTO ZPŮSOBEM JSEM UDĚLALA ZÁVITKY Z KUŘECÍHO MASA BYLO VÝBORNÉ
Vynikající, bude u nás stálicí :-)
Ježiš, to je žrádlo Stojím nad hrncem a ochutnávám a ochutnávám...díjy mza výborný typ!
S nivou ještě lepší, díky za radu
Doporučují plnit kusem Nivy a kusem špeku, omáčka nivová. Velký úspěch zaručen.
Dnes uvařeno, dnes snězeno, moc jsme si pochutnali
Marcelo, musíte se nejprve přihlásit a pak kliknout na ikonku, která se Vám objeví zcela vpravo.
Nemá chybu
Kuchty,chci si tenhle recept uložit.Poradíte jak na to?Musí to být bašta.Jsem tady poprvé.
suuuuuupr
Jsou moc dobré dělala jsem včera a dnes dojídáme
Chutnalo nám, bylo trochu jiné než klasické ptáčky
Dělám už asi 45 let bez sýra a kečupu. přidávam smetanu sladkou a worchestru dávám více je favorit naší rodiny i každé návštěvy. Je to recept starší než paní Retigová
Dělala jsem i se sýrem a vůbec nám tam nevadil, spíš naopak
vyzkousela jsem take bez syru manzel o nemusi,ja bych si dala:-) je to vynikajici!!!
Vypadá zajímavě, vyzkouším o víkendu, ten sýr mi tam trochu nesedí, ale receptům p. Vencové věřím, takže vyzkouším