• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Hovězí ptáčky trochu jinak
Napište svůj komentář k receptu

Hovězí ptáčky trochu jinak

autor: Vlastina
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 27
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hovězí ptáčky trochu jinak
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      plátek hovězí maso
    • 100
      g tvrdý sýr
    • 2
      ks nakládané okurky
    • hořčice
    • sůl
    • pepř mletý
    • worcestrová omáčka
    • 1
      ks cibule
    • 0,25
      l zakysaná smetana
    • hladká mouka
    • 2
      lžíce kečup - jemný
    • rostlinný olej
    • 50
      g šunka nebo moravské uzené

Postup přípravy receptu

1
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, poklademe nudličkami okurek, hranolky sýru, nudličkami šunky. Závitky svineme a spíchneme párátkem nebo kovovými bodáky na závitky, příp. ovineme režnou nití. Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli a na ní opečeme připravené závitky ze všech stran. Zalijeme vodou, osolíme, zakápneme několika střiky worchestrové omáčky a dusíme do měkka (možno i v tlakovém hrnci).
2
Hotové vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou, opečeme, přidáme kečup a trochu vody. Po provaření vrátíme závitky do šťávy, přidáme kysanou smetanu a krátce povaříme.
3
Podáváme s houskovými knedlíky nebo s rýží.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Španělské ptáčky trochu jinak

Španělské ptáčky trochu jinak

Hovězí ptáčky s rýží

Hovězí ptáčky s rýží

Párky v rohlíku trochu jinak

Párky v rohlíku trochu jinak

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • PeggyB
    PeggyB | 14. 5. 2011 10:46

    Výborné!! <3

  • Lenka Heclova | 8. 1. 2009 10:16

    Po přečtění názvu receptu jsem se musela podívat,jak se dělají mnou ne moc oblíbené klasické ptáčky. Zkombinovla jsem zadanný recept a dalšimi komentáři a musím pochválit autorku i dalši dodělávky. Ptáčky jsou prostě luxusní. Vřele doporučuji.

  • Martina Marťásek | 30. 11. 2007 09:30

    S malými úpravami jsem včera vyzkoušela . Hovězí jsem pokladla plátky šunky , poté rozetřela míchané vajíčko a na něj nastrouhala Nivu . Před dokončením jsem ještě do omáčky přidala místo kys. smetany 100 g taveného sýra a malinko dohustila tmavou hotovou jíškou :-) Bylo to mooc dobré , lepší jak klasika - podle našeho názoru :-)

  • Pavla | 27. 12. 2006 15:47

    Doma nemáme rádi teplou okurku a tak již před lety jsem ji nahradila sýrem, místo klasického na tvrdo uvařeneho vajíčka dělam trochu řidší míchana a dám do nich trochu nivy. Trochu strouhané nivy dám i do hotové omáčky. Svoje udělá i trochu sojovky.

  • Petra Brethová | 22. 10. 2006 16:51

    Super!!moc dobré!!Chválím!

  • Jiří Snížek | 14. 7. 2006 09:57

    Dotaz ke komentáři Inky: Jak se dělá nivová omáčka?

  • Karolína | 11. 7. 2006 13:13

    Skvělé! Zkuste i tohle:hovězí plátky naklepeme na hodně tenko, jako na ptáčky. Menší pálivé papriky - bílé, Slovenské, naplníme těstem z rozmixované pálivé klobásy, čím pálivější, tím lepší. Ty rozmixované klobásky jsem spojila vejcem a trochou strouhané housky a česnekem jsem tedy rozhodně nešetřila. Plněné papričky zavineme do toho hovězího plátku a sepneme sponkou nebo párátkem. Pak dáme dusit stejně, jako španělské ptáčky - na cibulový základ, podlila jsem to černým pivkem. S rýží nebo s knedlíčkem to nemělo chybu. Původně je to recept od mé tety ze Slovenska, která ty papričky cpe klobásovou směsí, když připravuje klobásky, ale tu jsem neměla, tak jsem si pomohla těmi rozmixovanými a také to nemělo chybu.

  • LUBICA | 9. 7. 2006 18:48

    TÝMTO ZPŮSOBEM JSEM UDĚLALA ZÁVITKY Z KUŘECÍHO MASA BYLO VÝBORNÉ

  • Šárka Butorová | 7. 7. 2006 20:00

    Vynikající, bude u nás stálicí :-)

  • Jana Kleinová | 7. 7. 2006 19:31

    Ježiš, to je žrádlo:) Stojím nad hrncem a ochutnávám a ochutnávám...díjy mza výborný typ!

  • Anonym | 5. 7. 2006 19:05

    S nivou ještě lepší, díky za radu

  • inka | 29. 6. 2006 20:10

    Doporučují plnit kusem Nivy a kusem špeku, omáčka nivová. Velký úspěch zaručen.

  • Zapletalka | 24. 6. 2006 12:58

    Dnes uvařeno, dnes snězeno, moc jsme si pochutnali

  • Di | 19. 6. 2006 13:03

    Marcelo, musíte se nejprve přihlásit a pak kliknout na ikonku, která se Vám objeví zcela vpravo.

  • Marcela Hýžová | 19. 6. 2006 09:07

    Nemá chybu

  • Marcela Hýžová | 19. 6. 2006 09:05

    Kuchty,chci si tenhle recept uložit.Poradíte jak na to?Musí to být bašta.Jsem tady poprvé.

  • kkk nnn | 17. 5. 2006 10:57

    suuuuuupr

  • Fleur | 8. 5. 2006 12:04

    Jsou moc dobré dělala jsem včera a dnes dojídáme

  • Luba | 14. 3. 2006 13:11

    Chutnalo nám, bylo trochu jiné než klasické ptáčky

  • Jarda Horák | 13. 3. 2006 23:07

    Dělám už asi 45 let bez sýra a kečupu. přidávam smetanu sladkou a worchestru dávám více je favorit naší rodiny i každé návštěvy. Je to recept starší než paní Retigová

  • Hana Janů | 1. 2. 2006 19:35

    Dělala jsem i se sýrem a vůbec nám tam nevadil, spíš naopak

  • Anonym | 25. 11. 2005 10:37

    vyzkousela jsem take bez syru manzel o nemusi,ja bych si dala:-) je to vynikajici!!!

  • Alina | 4. 10. 2005 18:22

    Vypadá zajímavě, vyzkouším o víkendu, ten sýr mi tam trochu nesedí, ale receptům p. Vencové věřím, takže vyzkouším

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Pečení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hladká mouka Hořčice Hovězí maso Kečup - jemný Nakládané okurky Pepř mletý Rostlinný olej Sůl Šunka Tvrdý sýr Worcestrová omáčka Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mňam buřty

Mňam buřty

Zavináče

Zavináče

Salát z brambor a kyselého zelí

Salát z brambor a kyselého zelí

Rybízový koláč podle paní Mixové

Rybízový koláč podle paní Mixové

Pikantní čočka s kuřecím masem

Pikantní čočka s kuřecím masem

Dvoubarevný roládový dort se smetanovým krémem

Dvoubarevný roládový dort se…

Ovesné muffiny

Ovesné muffiny

Brownies - vláčné a kypré :-)

Brownies - vláčné a kypré :-)

Česnekové řízky v těstíčku

Česnekové řízky v těstíčku

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

139
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
86
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
84
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
80
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
64
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

SportRevue.cz FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • Hovězí ptáčky trochu jinak
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact