Opláchnuté maso zalijeme studenou vodou, přidáme sůl, pepř, nové koření, nať libečku, cibuli a vaříme na malém plaménku, až maso změkne. Ke konci vaření přidáme očištěnou zeleninu. Z hotové polévky sejmeme část tuku, polévku procedíme přes hustý cedník, dochutíme masoxem a při podání doplníme knedlíčky a drobně pokrájenou pažitkou.
2
Příprava knedlíčků: Žemli pokrájenou na plátky zvlhčíme mlékem, po prosáknutí rozmělníme, přidáme k masu společně s vejcem, změklým tukem, solí, pepřem, moukou, strouhankou a promícháme. Z hmoty uděláme malé knedlíčky, zavaříme je do osolené vody a vaříme asi 3-4 minuty. Vyjmeme je, necháme okapat a na cedníku propláchneme vlažnou vodou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Paola
|8. 11. 2011 17:51
Bylo to výýborné jak knedlíčky tak vývar. ;-)
Michal Nasos
|30. 12. 2007 22:25
Cau prave sem se vzbudil po radnem draku a tak tady brouzdam, co dobreho bych si uvaril.Rozhodne zkusim tento recept, uz ted mi tecou sliny po klavesnici.Urcite napisu jak to dopadlo.Dekuji Bohu za tyto stranky.Cau