• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Hovězí polévka s houbami
Napište svůj komentář k receptu

Hovězí polévka s houbami

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hovězí polévka s houbami
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks cibule
    • 2
      česnek
    • masox
    • podravka
    • vlasové nudle
    • 4
      ks nové koření
    • 4
      ks pepř celý
    • pepř mletý
    • sůl
    • petržel
    • 3
      kg hovězí maso hovězí oháňky
    • kořenová zelenina nebo mražená zelenina na polévku
    • 1
      hrst mražené houby

Postup přípravy receptu

1
Maso dáme vařit do piňáku, přidáme rozkrojenou cibuli, česnek, sůl, nové koření, celý pepř. Vaříme asi 1 hodinu, dle masa. Maso vyndáme, vývar zcedíme a dáme vařit.
2
Přidáme nakrájenou zeleninu, houby, masox, případně trochu Podravky, obrané a pokrájené maso, ochutíme mletým pepřem, případně solí. Před závěrem zasypeme sekanou zelenou petrželkou.Vlasové nudle uvaříme v osolené vodě zvlášť, zcedíme, dáme do polévkové mísy a zalijeme hotovou polévkou.
3
Místo oháňky můžeme použít hovězí žebra (pozor polévka je pak dost tučná), drůbeží nebo králičí drůbky. A když chceme mít polévku více sváteční, stačí do ní ještě zavařit játrové knedlíčky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečená hovězí polévka s houbami a kroupami

Pečená hovězí polévka s houbami a…

Hovězí maso s bambusem a houbami

Hovězí maso s bambusem a houbami

Hovězí na hořčici s houbami

Hovězí na hořčici s houbami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jitka Malinová | 20. 10. 2006 12:57

    Pane Jane, ale tam je napsáno, že se maso vaří hodinu a bez zeleniny. Ta se přidá až pak :-)

  • Jan Otakar Štván-Svučický | 20. 10. 2006 00:38

    Oháňka je samozřejmě nejlepší, ale sluší připomenout, že pokud si chceme pochutnat na dobrém mase v polévce, je skvělé též přední maso z jalovičky nebo mladého býčka. Podstatnější je ovšem to, že doporučený postup vaření (od začátku se zeleninou) je trochu nepříjemný ve výsledku: polévka je poněkud kyselá. Osobně dávám přednost delšímu vaření v obyčejném hrnci a především přidání zeleniny až v samém závěru vaření.

  • Lenka | 1. 9. 2006 18:46

    Jo,polévka byla dobrá,taková tradiční,hovězí.Houby to ovońěly a zpestřily.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Hovězí vývar
Polévky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hovězí maso Kořenová zelenina Masox Mražené houby Nové koření Pepř celý Pepř mletý Petržel Podravka Sůl Vlasové nudle
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Linecký koláč s jablky a drobenkou

Linecký koláč s jablky a drobenkou

Květáková polévka II.

Květáková polévka II.

Přírodní maso s cuketou - minutka

Přírodní maso s cuketou - minutka

Piškotová roláda podle Lidušky

Piškotová roláda podle Lidušky

Domácí kachní paštika

Domácí kachní paštika

Čoko muffiny

Čoko muffiny

Jednoduché sýrové řízky (karbanátky, krokety)

Jednoduché sýrové řízky (karbanátky,…

Vepřová omáčka s žampiony

Vepřová omáčka s žampiony

Chlebovky z žitné mouky (pro alergiky - bez pšenice, vajec, mléka)

Chlebovky z žitné mouky (pro alergiky…

Doporučujeme

40 minut
Masové koule zapečené v rajčatech

Masové koule zapečené v rajčatech

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

126
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
51
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
46
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
40
Klasické lečo
Klasické lečo
37
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Neskutečná proměna Morávkové: Hubne díky melounům!

Neskutečná proměna Morávkové: Hubne díky melounům!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Vzpomínka vdovy po Žbirkovi (†69): Navštívila jejich první společné bydlení!

Vzpomínka vdovy po Žbirkovi (†69): Navštívila jejich první společné bydlení!

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • Hovězí polévka s houbami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact