kořenová zelenina
nebo mražená zelenina na polévku
1
hrst
mražené houby
Postup přípravy receptu
1
Maso dáme vařit do piňáku, přidáme rozkrojenou cibuli, česnek, sůl, nové koření, celý pepř. Vaříme asi 1 hodinu, dle masa. Maso vyndáme, vývar zcedíme a dáme vařit.
2
Přidáme nakrájenou zeleninu, houby, masox, případně trochu Podravky, obrané a pokrájené maso, ochutíme mletým pepřem, případně solí. Před závěrem zasypeme sekanou zelenou petrželkou.Vlasové nudle uvaříme v osolené vodě zvlášť, zcedíme, dáme do polévkové mísy a zalijeme hotovou polévkou.
3
Místo oháňky můžeme použít hovězí žebra (pozor polévka je pak dost tučná), drůbeží nebo králičí drůbky. A když chceme mít polévku více sváteční, stačí do ní ještě zavařit játrové knedlíčky.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jitka Malinová
|20. 10. 2006 12:57
Pane Jane, ale tam je napsáno, že se maso vaří hodinu a bez zeleniny. Ta se přidá až pak :-)
Jan Otakar Štván-Svučický
|20. 10. 2006 00:38
Oháňka je samozřejmě nejlepší, ale sluší připomenout, že pokud si chceme pochutnat na dobrém mase v polévce, je skvělé též přední maso z jalovičky nebo mladého býčka. Podstatnější je ovšem to, že doporučený postup vaření (od začátku se zeleninou) je trochu nepříjemný ve výsledku: polévka je poněkud kyselá. Osobně dávám přednost delšímu vaření v obyčejném hrnci a především přidání zeleniny až v samém závěru vaření.
Lenka
|1. 9. 2006 18:46
Jo,polévka byla dobrá,taková tradiční,hovězí.Houby to ovońěly a zpestřily.