• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Hovězí polévka s houbami
Napište svůj komentář k receptu

Hovězí polévka s houbami

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hovězí polévka s houbami
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks cibule
    • 2
      česnek
    • masox
    • podravka
    • vlasové nudle
    • 4
      ks nové koření
    • 4
      ks pepř celý
    • pepř mletý
    • sůl
    • petržel
    • 3
      kg hovězí maso hovězí oháňky
    • kořenová zelenina nebo mražená zelenina na polévku
    • 1
      hrst mražené houby

Postup přípravy receptu

1
Maso dáme vařit do piňáku, přidáme rozkrojenou cibuli, česnek, sůl, nové koření, celý pepř. Vaříme asi 1 hodinu, dle masa. Maso vyndáme, vývar zcedíme a dáme vařit.
2
Přidáme nakrájenou zeleninu, houby, masox, případně trochu Podravky, obrané a pokrájené maso, ochutíme mletým pepřem, případně solí. Před závěrem zasypeme sekanou zelenou petrželkou.Vlasové nudle uvaříme v osolené vodě zvlášť, zcedíme, dáme do polévkové mísy a zalijeme hotovou polévkou.
3
Místo oháňky můžeme použít hovězí žebra (pozor polévka je pak dost tučná), drůbeží nebo králičí drůbky. A když chceme mít polévku více sváteční, stačí do ní ještě zavařit játrové knedlíčky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečená hovězí polévka s houbami a kroupami

Pečená hovězí polévka s houbami a…

Hovězí maso s bambusem a houbami

Hovězí maso s bambusem a houbami

Hovězí na hořčici s houbami

Hovězí na hořčici s houbami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jitka Malinová | 20. 10. 2006 12:57

    Pane Jane, ale tam je napsáno, že se maso vaří hodinu a bez zeleniny. Ta se přidá až pak :-)

  • Jan Otakar Štván-Svučický | 20. 10. 2006 00:38

    Oháňka je samozřejmě nejlepší, ale sluší připomenout, že pokud si chceme pochutnat na dobrém mase v polévce, je skvělé též přední maso z jalovičky nebo mladého býčka. Podstatnější je ovšem to, že doporučený postup vaření (od začátku se zeleninou) je trochu nepříjemný ve výsledku: polévka je poněkud kyselá. Osobně dávám přednost delšímu vaření v obyčejném hrnci a především přidání zeleniny až v samém závěru vaření.

  • Lenka | 1. 9. 2006 18:46

    Jo,polévka byla dobrá,taková tradiční,hovězí.Houby to ovońěly a zpestřily.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Hovězí vývar
Polévky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hovězí maso Kořenová zelenina Masox Mražené houby Nové koření Pepř celý Pepř mletý Petržel Podravka Sůl Vlasové nudle
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Řez obližprst

Řez obližprst

Celozrnné sušenky

Celozrnné sušenky

Kokosky se strouhankou

Kokosky se strouhankou

Rychlovka z těstovin

Rychlovka z těstovin

Skvělá pasta na pizzu

Skvělá pasta na pizzu

Hruškový koláč s jogurtem a žmolenkou

Hruškový koláč s jogurtem a žmolenkou

Hrnková buchta s kokosem a polevou

Hrnková buchta s kokosem a polevou

Cibulová červená řepa - sladkokyselá příloha

Cibulová červená řepa - sladkokyselá…

Italské uzly ala focaccia "fokáča"

Italské uzly ala focaccia "fokáča"

Doporučujeme

30 minut
Pstruzi s bylinkami, citrony a salsou

Pstruzi s bylinkami, citrony a salsou

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

86
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
81
Chlebíčky s vejcem
Chlebíčky s vejcem
79
Vegetariánské karbanátky (rýžovo-zeleninové)
Vegetariánské karbanátky…
62
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
39
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)

Zajímavé články

Kvíz: Vtipné názvy hospod a barů. Uhodnete všechny?
Kvíz: Vtipné názvy hospod a barů. Uhodnete…
Jak na nakládaný hermelín? Naučíme vás ho krok za krokem!
Jak na nakládaný hermelín? Naučíme vás ho krok za…
Jak na dokonalou bublaninu? 6 rad, aby se vám vždy povedla
Jak na dokonalou bublaninu? 6 rad, aby se vám…
6 druhů ovoce a zeleniny, které byste neměli loupat
6 druhů ovoce a zeleniny, které byste neměli…
Tvarohové moučníky: Inspirujte se naší galerií a oslaďte si víkend s rodinou
Tvarohové moučníky: Inspirujte se naší galerií a…
AHA.cz Žilkové kopačky přes SMS: JE TO DNO, říká Holomáč

Žilkové kopačky přes SMS: JE TO DNO, říká Holomáč

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Styl první dámy pod lupou: V čem Eva Pavlová září a kde chybuje?

Styl první dámy pod lupou: V čem Eva Pavlová září a kde chybuje?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Emily Ratajkowská slaví 34 a přiznává… Problémy kvůli kráse!

Emily Ratajkowská slaví 34 a přiznává… Problémy kvůli kráse!

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy Magie na cesty. Jak si přičarovat spokojenou dovolenou se šťastným návratem domů podle Helen Stanku

Magie na cesty. Jak si přičarovat spokojenou dovolenou se šťastným návratem domů podle Helen Stanku

  • Recepty.cz
  • Hovězí polévka s houbami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact