ks
hovězí maso
1/2-3/4 kg na polévku (žebro, hruď)
6
ks
pepř celý
5-6
2
ks
nové koření
Kuličky
sůl
1
kostka
masox
2
lžíce
rostlinný olej
cibule
mrkev
celer
paprika
2
ks
vejce
petržel
Zelená
Postup přípravy receptu
1
Maso uvaříme spolu s cibulí, celým pepřem, novým kořením a solí. Vývar scedíme. Jemně krájenou cibuli, na nudličky nakrájenou mrkev a celer lehce orestujeme na trošce oleje a s masoxem přidáme do vývaru.
2
Povaříme, po chvíli přidáme papriky nakrájené na nudličky, povaříme tak, aby papriky příliš nezměkly. Pak přidáme rozšlehaná vejce, necháme přejít varem. Na závěr přidáme nakrájené vařené maso a zelenou petržel.