• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Hovězí po burgunsku
Napište svůj komentář k receptu

Hovězí po burgunsku

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 26
doba přípravy: 150 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hovězí po burgunsku
Hovězí po burgunsku
Hovězí po burgunsku
Hovězí po burgunsku
Hovězí po burgunsku
Hovězí po burgunsku
Hovězí po burgunsku
Hovězí po burgunsku
6fotografií
Nahrát fotku
 

Dušené hovězí maso na červeném víně doplněné o omáčku z rajčatového protlaku, žampionů, cibulky a špeku. O výslednou chuť a vůni se postarají rozmarýn a tymián. Tento tradiční francouzský recept si nejlépe vychutnáte s pečivem nebo bramborovou kaší.

Suroviny

6 porce
    • 1
      kg cibule
    • sůl
    • 1
      ks česnek
    • pepř mletý
    • 1
      lžička cayenský pepř
    • tymián
    • 150
      g anglická slanina
    • 2
      kg hovězí maso zadní
    • rozmarýn
    • 2
      l červené víno
    • 300
      g žampiony
    • 2
      l zeleninový vývar
    • 150
      g špek
    • 300
      g nakládané cibulky
    • 100
      g vepřové sádlo
    • 1
      lžíce uzená paprika - koření
    • 2
      lžíce rajský protlak

Postup přípravy receptu

1
Hovězí maso nakrájejte na kostky, lehce opepřete, zalijte částí červeného vína, přidejte trošku rozmarýnu, tymiánu a rozmačkanou polovinu paličky česneku. Zakryjte a nechte v chladu odležet, minimálně jeden den dopředu, maso ale můžete nechat naložené i 5 dní.

RADA: Jak vybrat kvalitní maso?

2
Na rozpálené teflonové pánvi orestujte dozlatova na kostičky nakrájenou slaninu. Poté přidejte scezené nakládané cibulky, nakrájené žampiony a vše osmahněte dozlatova, odstavte. Maso vyndejte z láku, na rozpáleném sádle ho zprudka orestujte, osolte, a vyndejte z kastrolu ven. Na výpeku orestujte nakrájenou cibuli a špek, osmahněte dozlatova, vraťte zpět maso a vmíchejte rajčatový protlak, uzenou papriku a kajenský pepř. Duste na mírném ohni doměkka, asi 2 hodiny. Postupně podlévejte vývarem a čerstvým vínem dle potřeby.
3
Omáčku svařte, dochuťte solí, pepřem, utřeným česnekem a nasekaným rozmarýnem a tymiánem. Nakonec vmíchejte anglickou slaninu, žampiony a cibulky.

RADA: Jak rychle oloupat česnek? Podívejte se na VIDEO

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hovězí ptáčky s rýží

Hovězí ptáčky s rýží

Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

Hovězí po Burngunsku

Hovězí po Burngunsku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Hovězí Julie Childová FOOD
Maso Hovězí Oběd Večeře Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Cayenský pepř Červené víno Česnek Cibule Hovězí maso Nakládané cibulky Pepř mletý Rajský protlak Rozmarýn Špek Sůl Tymián Uzená paprika - koření Vepřové sádlo Žampiony Zeleninový vývar

Jak na bramborovou kaši

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Smažený celer se sýrem

Smažený celer se sýrem

Fazolová polévka II.

Fazolová polévka II.

Prdelky

Prdelky

Smažené jednohubky

Smažené jednohubky

Citronovo-tvarohová buchta

Citronovo-tvarohová buchta

Kávovo-ořechová roláda

Kávovo-ořechová roláda

Kefírovo-kokosové řezy: Eskymo po našem

Kefírovo-kokosové řezy: Eskymo po…

Red velvet brownies

Red velvet brownies

Vanilkové řezy "POLÁRKA" z remosky

Vanilkové řezy "POLÁRKA" z remosky

Doporučujeme

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Jak na bramborovou kaši

Poslední sledované recepty

254
Jahodové řezy z Galaretky
Jahodové řezy z Galaretky
176
Fofr bezvaječné šťavnaté řezy (nejen) z remosky
Fofr bezvaječné šťavnaté…
79
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
61
Vepřové výpečky se zelím
Vepřové výpečky se zelím
59
Jablečný víkendový koláč - vláčný
Jablečný víkendový koláč…

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Blesk pro ženy Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Ženy.cz Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Blesk.cz Seriálová hvězda Veronika Gajerová (62): Soud kvůli insolvenci!

Seriálová hvězda Veronika Gajerová (62): Soud kvůli insolvenci!

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Blesk Horoskopy Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Další doporučené recepty:

Hovězí pečeně na divoko
Hovězí pečeně na divoko
Hovězí pečeně s hořčicí na cibuli
Hovězí pečeně s hořčicí na cibuli
Hovězí pečeně s houbami
Hovězí pečeně s houbami
Hovězí po Burngunsku
Hovězí po Burngunsku
Hovězí podle Fabrizia
Hovězí podle Fabrizia
Hovězí polévka s masem - dietní
Hovězí polévka s masem - dietní
  • Recepty.cz
  • Hovězí po burgunsku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact