• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Hovězí po burgunsku
Napište svůj komentář k receptu

Hovězí po burgunsku

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 26
doba přípravy: 150 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hovězí po burgunsku
Hovězí po burgunsku
Hovězí po burgunsku
Hovězí po burgunsku
Hovězí po burgunsku
Hovězí po burgunsku
Hovězí po burgunsku
Hovězí po burgunsku
6fotografií
Nahrát fotku
 

Dušené hovězí maso na červeném víně doplněné o omáčku z rajčatového protlaku, žampionů, cibulky a špeku. O výslednou chuť a vůni se postarají rozmarýn a tymián. Tento tradiční francouzský recept si nejlépe vychutnáte s pečivem nebo bramborovou kaší.

Suroviny

6 porce
    • 1
      kg cibule
    • sůl
    • 1
      ks česnek
    • pepř mletý
    • 1
      lžička cayenský pepř
    • tymián
    • 150
      g anglická slanina
    • 2
      kg hovězí maso zadní
    • rozmarýn
    • 2
      l červené víno
    • 300
      g žampiony
    • 2
      l zeleninový vývar
    • 150
      g špek
    • 300
      g nakládané cibulky
    • 100
      g vepřové sádlo
    • 1
      lžíce uzená paprika - koření
    • 2
      lžíce rajský protlak

Postup přípravy receptu

1
Hovězí maso nakrájejte na kostky, lehce opepřete, zalijte částí červeného vína, přidejte trošku rozmarýnu, tymiánu a rozmačkanou polovinu paličky česneku. Zakryjte a nechte v chladu odležet, minimálně jeden den dopředu, maso ale můžete nechat naložené i 5 dní.

RADA: Jak vybrat kvalitní maso?

2
Na rozpálené teflonové pánvi orestujte dozlatova na kostičky nakrájenou slaninu. Poté přidejte scezené nakládané cibulky, nakrájené žampiony a vše osmahněte dozlatova, odstavte. Maso vyndejte z láku, na rozpáleném sádle ho zprudka orestujte, osolte, a vyndejte z kastrolu ven. Na výpeku orestujte nakrájenou cibuli a špek, osmahněte dozlatova, vraťte zpět maso a vmíchejte rajčatový protlak, uzenou papriku a kajenský pepř. Duste na mírném ohni doměkka, asi 2 hodiny. Postupně podlévejte vývarem a čerstvým vínem dle potřeby.
3
Omáčku svařte, dochuťte solí, pepřem, utřeným česnekem a nasekaným rozmarýnem a tymiánem. Nakonec vmíchejte anglickou slaninu, žampiony a cibulky.

RADA: Jak rychle oloupat česnek? Podívejte se na VIDEO

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hovězí ptáčky s rýží

Hovězí ptáčky s rýží

Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

Hovězí po Burngunsku

Hovězí po Burngunsku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Hovězí Julie Childová FOOD
Maso Hovězí Oběd Večeře Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Cayenský pepř Červené víno Česnek Cibule Hovězí maso Nakládané cibulky Pepř mletý Rajský protlak Rozmarýn Špek Sůl Tymián Uzená paprika - koření Vepřové sádlo Žampiony Zeleninový vývar

Jak na bramborovou kaši

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Avokádová pasta

Avokádová pasta

Podvodnice

Podvodnice

Vepřové koleno marinované

Vepřové koleno marinované

Vepřové maso s hráškem na smetaně

Vepřové maso s hráškem na smetaně

Pomazánka "hned pryč"

Pomazánka "hned pryč"

Salát z kysaného zelí III.

Salát z kysaného zelí III.

Živánská

Živánská

Slaný anglický koláč

Slaný anglický koláč

Houbová staročeská pečínka s bramborem

Houbová staročeská pečínka s bramborem

Doporučujeme

30 minut
Losos na másle a limetách se šťouchanými bramborami

Losos na másle a limetách se…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

60 minut
Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Jak na bramborovou kaši

Poslední sledované recepty

124
Broskvové knedlíky - bez vajec
Broskvové knedlíky - bez…
109
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
104
Koprelka z Pojizeří
Koprelka z Pojizeří
99
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
90
Dim Sum knedlíčky
Dim Sum knedlíčky

Zajímavé články

Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte kouzlo nedokonalosti
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte…
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Obložené chlebíčky: Budou zdobit váš stůl i na dnešní Den matek?
Obložené chlebíčky: Budou zdobit váš stůl i na…
Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5 způsobů, jak ji můžete použít
Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5…
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a co z nich uvařit?
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a…
AHA.cz Boží mlýny melou! Slováček o Novotném po urážce Aničky (†29)

Boží mlýny melou! Slováček o Novotném po urážce Aničky (†29)

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Matka podle zvěrokruhu: Blíženkyně jsou zábavné, Panny dobré organizátorky

Matka podle zvěrokruhu: Blíženkyně jsou zábavné, Panny dobré organizátorky

Ženy.cz Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Blesk.cz Zmatený princ Harry: Zvonil u cizích dveří!

Zmatený princ Harry: Zvonil u cizích dveří!

SportRevue.cz 25 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

25 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Koho čeká úspěch a kdo podlehne velkému pokušení?

Horoskop na další týden: Koho čeká úspěch a kdo podlehne velkému pokušení?

Další doporučené recepty:

Hovězí pečeně na divoko
Hovězí pečeně na divoko
Hovězí pečeně s hořčicí na cibuli
Hovězí pečeně s hořčicí na cibuli
Hovězí pečeně s houbami
Hovězí pečeně s houbami
Hovězí po Burngunsku
Hovězí po Burngunsku
Hovězí podle Fabrizia
Hovězí podle Fabrizia
Hovězí polévka s masem - dietní
Hovězí polévka s masem - dietní
  • Recepty.cz
  • Hovězí po burgunsku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact