• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Hovězí po burgunsku
Napište svůj komentář k receptu

Hovězí po burgunsku

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 26
doba přípravy: 150 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hovězí po burgunsku
Hovězí po burgunsku
Hovězí po burgunsku
Hovězí po burgunsku
Hovězí po burgunsku
Hovězí po burgunsku
Hovězí po burgunsku
Hovězí po burgunsku
6fotografií
Nahrát fotku
 

Dušené hovězí maso na červeném víně doplněné o omáčku z rajčatového protlaku, žampionů, cibulky a špeku. O výslednou chuť a vůni se postarají rozmarýn a tymián. Tento tradiční francouzský recept si nejlépe vychutnáte s pečivem nebo bramborovou kaší.

Suroviny

6 porce
    • 1
      kg cibule
    • sůl
    • 1
      ks česnek
    • pepř mletý
    • 1
      lžička cayenský pepř
    • tymián
    • 150
      g anglická slanina
    • 2
      kg hovězí maso zadní
    • rozmarýn
    • 2
      l červené víno
    • 300
      g žampiony
    • 2
      l zeleninový vývar
    • 150
      g špek
    • 300
      g nakládané cibulky
    • 100
      g vepřové sádlo
    • 1
      lžíce uzená paprika - koření
    • 2
      lžíce rajský protlak

Postup přípravy receptu

1
Hovězí maso nakrájejte na kostky, lehce opepřete, zalijte částí červeného vína, přidejte trošku rozmarýnu, tymiánu a rozmačkanou polovinu paličky česneku. Zakryjte a nechte v chladu odležet, minimálně jeden den dopředu, maso ale můžete nechat naložené i 5 dní.

RADA: Jak vybrat kvalitní maso?

2
Na rozpálené teflonové pánvi orestujte dozlatova na kostičky nakrájenou slaninu. Poté přidejte scezené nakládané cibulky, nakrájené žampiony a vše osmahněte dozlatova, odstavte. Maso vyndejte z láku, na rozpáleném sádle ho zprudka orestujte, osolte, a vyndejte z kastrolu ven. Na výpeku orestujte nakrájenou cibuli a špek, osmahněte dozlatova, vraťte zpět maso a vmíchejte rajčatový protlak, uzenou papriku a kajenský pepř. Duste na mírném ohni doměkka, asi 2 hodiny. Postupně podlévejte vývarem a čerstvým vínem dle potřeby.
3
Omáčku svařte, dochuťte solí, pepřem, utřeným česnekem a nasekaným rozmarýnem a tymiánem. Nakonec vmíchejte anglickou slaninu, žampiony a cibulky.

RADA: Jak rychle oloupat česnek? Podívejte se na VIDEO

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hovězí ptáčky s rýží

Hovězí ptáčky s rýží

Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

Hovězí po Burngunsku

Hovězí po Burngunsku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Hovězí Julie Childová FOOD
Maso Hovězí Oběd Večeře Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Cayenský pepř Červené víno Česnek Cibule Hovězí maso Nakládané cibulky Pepř mletý Rajský protlak Rozmarýn Špek Sůl Tymián Uzená paprika - koření Vepřové sádlo Žampiony Zeleninový vývar

Jak na bramborovou kaši

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kachna po staročesku

Kachna po staročesku

Plněný bramborák II.

Plněný bramborák II.

Senzační schwarzwaldský dort

Senzační schwarzwaldský dort

Muffiny banánovo čokoládové

Muffiny banánovo čokoládové

Prsa v mrkvi

Prsa v mrkvi

Tiramisu s jahodami a čokoládou

Tiramisu s jahodami a čokoládou

Sýrová omáčka s čerstvou bazalkou

Sýrová omáčka s čerstvou bazalkou

Italské uzly ala focaccia "fokáča"

Italské uzly ala focaccia "fokáča"

Chřestová polévka

Chřestová polévka

Doporučujeme

30 minut
Srbské rizoto

Srbské rizoto

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Jak na bramborovou kaši

Poslední sledované recepty

24
Vegetariánská rýže
Vegetariánská rýže
23
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…
21
Guláš s hráškem
Guláš s hráškem
21
Asijské nudle s restovanou zeleninou
Asijské nudle s…
18
Kysaná zelenina
Kysaná zelenina

Zajímavé články

Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se vyplatí, odměnou vám bude opravdová lahůdka
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
AHA.cz Herečka Markéta Plánková: Razantní změna vzhledu!

Herečka Markéta Plánková: Razantní změna vzhledu!

Mimibazar Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Dáma.cz Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Blesk pro ženy Usedlý manšestr? Monika Absolonová ho přeměnila v trend, který dokáže omladit!

Usedlý manšestr? Monika Absolonová ho přeměnila v trend, který dokáže omladit!

Ženy.cz Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Blesk.cz Ornella Koktová (32): Dojemné smíření se sestrou Charlotte (28)!

Ornella Koktová (32): Dojemné smíření se sestrou Charlotte (28)!

SportRevue.cz „Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

„Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Bílá magie vás může ochránit a posílit! Které rituály fungují?

Bílá magie vás může ochránit a posílit! Které rituály fungují?

Další doporučené recepty:

Hovězí pečeně na divoko
Hovězí pečeně na divoko
Hovězí pečeně s hořčicí na cibuli
Hovězí pečeně s hořčicí na cibuli
Hovězí pečeně s houbami
Hovězí pečeně s houbami
Hovězí po Burngunsku
Hovězí po Burngunsku
Hovězí podle Fabrizia
Hovězí podle Fabrizia
Hovězí polévka s masem - dietní
Hovězí polévka s masem - dietní
  • Recepty.cz
  • Hovězí po burgunsku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact