• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Hovězí po burgunsku
Napište svůj komentář k receptu

Hovězí po burgunsku

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 26
doba přípravy: 150 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hovězí po burgunsku
Hovězí po burgunsku
Hovězí po burgunsku
Hovězí po burgunsku
Hovězí po burgunsku
Hovězí po burgunsku
Hovězí po burgunsku
Hovězí po burgunsku
6fotografií
Nahrát fotku
 

Dušené hovězí maso na červeném víně doplněné o omáčku z rajčatového protlaku, žampionů, cibulky a špeku. O výslednou chuť a vůni se postarají rozmarýn a tymián. Tento tradiční francouzský recept si nejlépe vychutnáte s pečivem nebo bramborovou kaší.

Suroviny

6 porce
    • 1
      kg cibule
    • sůl
    • 1
      ks česnek
    • pepř mletý
    • 1
      lžička cayenský pepř
    • tymián
    • 150
      g anglická slanina
    • 2
      kg hovězí maso zadní
    • rozmarýn
    • 2
      l červené víno
    • 300
      g žampiony
    • 2
      l zeleninový vývar
    • 150
      g špek
    • 300
      g nakládané cibulky
    • 100
      g vepřové sádlo
    • 1
      lžíce uzená paprika - koření
    • 2
      lžíce rajský protlak

Postup přípravy receptu

1
Hovězí maso nakrájejte na kostky, lehce opepřete, zalijte částí červeného vína, přidejte trošku rozmarýnu, tymiánu a rozmačkanou polovinu paličky česneku. Zakryjte a nechte v chladu odležet, minimálně jeden den dopředu, maso ale můžete nechat naložené i 5 dní.

RADA: Jak vybrat kvalitní maso?

2
Na rozpálené teflonové pánvi orestujte dozlatova na kostičky nakrájenou slaninu. Poté přidejte scezené nakládané cibulky, nakrájené žampiony a vše osmahněte dozlatova, odstavte. Maso vyndejte z láku, na rozpáleném sádle ho zprudka orestujte, osolte, a vyndejte z kastrolu ven. Na výpeku orestujte nakrájenou cibuli a špek, osmahněte dozlatova, vraťte zpět maso a vmíchejte rajčatový protlak, uzenou papriku a kajenský pepř. Duste na mírném ohni doměkka, asi 2 hodiny. Postupně podlévejte vývarem a čerstvým vínem dle potřeby.
3
Omáčku svařte, dochuťte solí, pepřem, utřeným česnekem a nasekaným rozmarýnem a tymiánem. Nakonec vmíchejte anglickou slaninu, žampiony a cibulky.

RADA: Jak rychle oloupat česnek? Podívejte se na VIDEO

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hovězí ptáčky s rýží

Hovězí ptáčky s rýží

Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

Hovězí po Burngunsku

Hovězí po Burngunsku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Hovězí Julie Childová FOOD
Maso Hovězí Oběd Večeře Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Cayenský pepř Červené víno Česnek Cibule Hovězí maso Nakládané cibulky Pepř mletý Rajský protlak Rozmarýn Špek Sůl Tymián Uzená paprika - koření Vepřové sádlo Žampiony Zeleninový vývar

Jak na bramborovou kaši

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Smaženice z hub

Smaženice z hub

Rychlá zelňačka III.

Rychlá zelňačka III.

Zapečená krupicová kaše

Zapečená krupicová kaše

Zapečené kuřecí závitky II.

Zapečené kuřecí závitky II.

Nivové placičky

Nivové placičky

Dušené jehněčí Irish Stew

Dušené jehněčí Irish Stew

Bůčkový holandský řízek

Bůčkový holandský řízek

Zeleninový salát s lososem a jogurtovým dresingem

Zeleninový salát s lososem a…

Citrónová Janina

Citrónová Janina

Doporučujeme

20 minut
Těstovinový salát s pečenou zeleninou a bazalkovým pestem

Těstovinový salát s pečenou zeleninou…

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Jak na bramborovou kaši

Poslední sledované recepty

160
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
107
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
95
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
32
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
27
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)

Zajímavé články

Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými uspějete i u dětí
Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými…
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně Zdeňky Mazúrové: 5 receptů, které chutnají naprosto skvěle
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně…
Zavářky do polévky: Vymazlete svůj vývar lahodnými knedlíčky, nočky nebo svítkem
Zavářky do polévky: Vymazlete svůj vývar…
Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic snazšího, když chcete pohostit rodinu nebo návštěvu
Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic…
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho připravit za tepla i za studena
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho…
AHA.cz Nemocný Václav Neckář (81) na všechno sám: Opustil ho bratr Jan!

Nemocný Václav Neckář (81) na všechno sám: Opustil ho bratr Jan!

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Drsná reality show Farma se vrací po 13 letech: Soutěžící budou žít jako za časů předků!

Drsná reality show Farma se vrací po 13 letech: Soutěžící budou žít jako za časů předků!

Ženy.cz Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Blesk.cz Pražský koncert Billie Eilish: Rozporuplné pocity českých celebrit! „Přišla, ohluchla, čuměla…“

Pražský koncert Billie Eilish: Rozporuplné pocity českých celebrit! „Přišla, ohluchla, čuměla…“

SportRevue.cz FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Nejhorší řidiči horoskopu: Komu řízení opravdu nejde?

Nejhorší řidiči horoskopu: Komu řízení opravdu nejde?

Další doporučené recepty:

Hovězí pečeně na divoko
Hovězí pečeně na divoko
Hovězí pečeně s hořčicí na cibuli
Hovězí pečeně s hořčicí na cibuli
Hovězí pečeně s houbami
Hovězí pečeně s houbami
Hovězí po Burngunsku
Hovězí po Burngunsku
Hovězí podle Fabrizia
Hovězí podle Fabrizia
Hovězí polévka s masem - dietní
Hovězí polévka s masem - dietní
  • Recepty.cz
  • Hovězí po burgunsku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact