• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Hovězí po burgundsku
Napište svůj komentář k receptu

Hovězí po burgundsku

autor: no-niki
0.0
moje hodnoceni
2.9
hodnotilo: 32
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hovězí po burgundsku
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 1
      kg hovězí maso
    • 100
      g anglická slanina
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      ks celer stejně velký jako mrkev
    • sůl
    • pepř mletý
    • hladká mouka
    • 1
      ks bobkový list
    • 250
      g žampiony malé
    • 16
      ks malé cibulky
    • 0,75
      l portské víno
    • olej
    • olivový olej
    • 1
      ks cibule velká
    • 2
      stroužek česnek na plátky

Postup přípravy receptu

1
Ve velkém hrnci si nasucho osmažíme slaninu (pokud není dost prorostlá, přidáme trošku sádla), přidáme mrkev, celer (obojí nakrájené na kostičky), cibuli (nakrájenou nadrobno) a necháme opékat.
2
Když je zelenina měkká, přidáme česnek a ještě chvíli opékáme. Po změknutí vyndáme veškerý obsah z hrnce do misky. Do hrnce nalijeme olej, na kterém zprudka opečeme hovězí maso, které jsme si nakrájeli na kostky a obalili jej v mouce smíchané s pepřem. Když je maso ze všech stran opečené, zalijeme ho portským vínem, vrátíme zpět zeleninu, přidáme bobkový list, osolíme a vaříme poloodkryté na velmi mírném ohni po dobu cca 2 hodin.
3
Žampiony si očistíme (neloupeme) a společně s cibulkami je vložíme na plech s pečícím papírem. Zakápneme olivovým olejem a dáme péct do trouby rozpálené na 180° na cca 40 min. Do hrnce přidáme 20 minut před koncem vaření.
4
Podáváme nejlépe s domácím pečivem nebo dobrou koupenou bagetkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šneci po Burgundsku

Šneci po Burgundsku

Hovězí vývar / hovězí polévka

Hovězí vývar / hovězí polévka

Celerové hovězí s tymiánem

Celerové hovězí s tymiánem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Bobkový list Celer Česnek Cibule Hladká mouka Hovězí maso Malé cibulky Mrkev Olej Olivový olej Pepř mletý Portské víno Sůl Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jablečný koláč

Jablečný koláč

Židovské řízky

Židovské řízky

Mušle

Mušle

Nakládané sýrové kostky

Nakládané sýrové kostky

Bílá vosí hnízda (marcipánová chuť)

Bílá vosí hnízda (marcipánová chuť)

Barevné pomazánky - Brokolicová

Barevné pomazánky - Brokolicová

Plněná kuřecí prsa s broskví a feferonkou

Plněná kuřecí prsa s broskví a…

Čokoládový koláč "kokoska"

Čokoládový koláč "kokoska"

Jednoduchý koláč s rebarborou a drobenkou

Jednoduchý koláč s rebarborou a…

Doporučujeme

110 minut
Kuřecí miso polévka s nudlemi a zeleninou

Kuřecí miso polévka s nudlemi a…

Meruňková marmeláda (džem)

Meruňková marmeláda (džem)

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

Poslední sledované recepty

35
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
25
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
24
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
23
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
20
Játrová omáčka - kořeněná a rychlá
Játrová omáčka -…

Zajímavé články

Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5 receptů, které budete milovat
Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5…
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety. Nasladko i naslano!
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety.…
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako únik od stresující práce. Dnes si je u ní objednávají i celebrity
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako…
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která většinou končí v koši!
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která…
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento nepečený piškotový dort s ovocem!
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento…
AHA.cz Místo svatby rozchod? První slova Rolins k Nedvědově známosti

Místo svatby rozchod? První slova Rolins k Nedvědově známosti

Mimibazar Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Tohle jsou důvody, proč vám blednou barvy na oblečení! Jak je uchovat co nejhezčí?

Tohle jsou důvody, proč vám blednou barvy na oblečení! Jak je uchovat co nejhezčí?

Ženy.cz Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Blesk.cz Jitka Boho (33): Rozchod s otcem syna!

Jitka Boho (33): Rozchod s otcem syna!

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

  • Recepty.cz
  • Hovězí po burgundsku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact