Špalíčky hovězího masa osolíme, opepříme a opečeme na oleji.
2
Jemně pokrájenou cibuli a nastrouhanou zeleninu osmahneme na oleji, přidáme protlak (chvilku orestujeme) a opečené maso. Zalijeme vývarem, ochutíme citronovou a pomerančovou kůrou a vaříme do změknutí masa. To pak vyndáme a omáčku propasírujeme, přidáme cukr. Vývar varem zredukujeme, pak zalijeme vínem, krátce povaříme a zjemníme máslem, popřípadě osolíme a opepříme.
3
Podáváme s petrželovým knedlíkem (děláme stejně jako houskový, ale do těsta přidáme víc housky a jemně nasekanou petrželku).
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Slámová
|25. 1. 2014 14:10
Recept je výtečný. Neměla jsem odvahu dát celé lžičky kůry a tak jsem dala od každé jen polovinu. Jsem pevně přesvědčená, že recept zopakuji při nejbližší vhodné příležitosti a všem příznivcům hovězího masa ho můžu jen doporučit.