Plátky masa naklepeme, po krajích nakrojíme jako řízky, aby se nekroutily, osolíme a opepříme. Prvně je obalíme ve strouhance, kterou dobře přitiskneme a pak v rozšlehaném vejci a pak je na pánvi zprudka osmažíme po obou stranách. Do pekáčku dáme na plátky nakrájenou cibuli a lečo (vlastní nemám, tak používám kupované) a maso na to položíme.
2
Pečeme přiklopené cca 40 minut (do změknutí masa). Pokud máme málo šťávy (např. z vlastaního leča) přilejeme trochu vody. Podáváme s rýží.<BR><BR>Můžeme použít i vepřové maso.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Radka Křížová
|25. 5. 2008 15:13
bylo to skvělé,maso jsem pekla o něco déle,takže bylo neskutenčně měkké.všem moc chutnalo,pouze bylo málo slané a opepřené,ale to je vada kuchaře a ne receptu:-)
hallerova gertruda
|29. 5. 2007 09:21
bylo to vyborne,sice jsem nemela leco,tak jsem dala tomatos fritos a chtnalo to vyborne hezky pozdrav ze spanelska
Jarka L.
|25. 5. 2005 11:29
Dávám za 1! Dělala jsem s krůtími prsky. Dala si práci s domácím lečem, vmíchala kysanou smetanu a.... vyborné!!. Opravdu chutná večeře. Fajn změna běžného jídelníčku.
Maida
|14. 5. 2005 21:49
Výborné i z vepřového masa, je to rychleji hotové.