• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Hovězí plátky s hustou celerovou omáčkou
Napište svůj komentář k receptu

Hovězí plátky s hustou celerovou omáčkou

autor: R.U.R.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hovězí plátky s hustou celerovou omáčkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 0,50
      kg hovězí maso
    • 1
      ks cibule
    • 1
      kostka masox
    • 1
      ks celer 1 menší / půlka velkého
    • 3
      ks nakládané feferonky mírně pálivé
    • 50
      g slanina
    • 50
      g sádlo
    • 1
      hrst mouka
    • 1
      lžíce pepř celý
    • 1
      špetka muškátový oříšek
    • 700
      ml voda

Postup přípravy receptu

1
Maso nakrájíme na tenčí plátky, pořádně naklepeme, obalíme v pepři a v mouce. Cibuli nakrájíme spíš na drobno, slaninu nakrájíme na malé hranolky.
2
Vezmeme větší hrnec, dáme do něj slaninu a zvolna ji osmahneme. Přidáme cibuli a sádlo a cibuli osmahneme. Shrneme na stranu, zvýšíme teplotu a krátce po obou stranách osmahneme plátky masa, aby bylo trochu šťavnatější. Zalijeme vodou, tak aby bylo vše potopené; v případě potřeby během vaření dolijeme. Vaříme na mírno a občas mícháme.
3
Očistíme celer, nakrájíme ho na kostičky a přidáme do hrnce. Nakrájíme feferonky na menší kousky a taky přidáme do hrnce. Přidáme kostku bujónu. Přidáme muškátový oříšek.
4
Stále vaříme namírno za občasného míchání, až dokud maso dostatečně nezměkne (celkem vaříme cca hodinu a půl).
5
Teď je vhodná chvíle si připravit přílohu - doporučuji rýži basmati nebo normální rýži.
6
Když je maso hotové, vyndáme ho z hrnce a dáme na talíře. Omáčku rozmixujeme, případně dochutíme a podáváme.
7
Množství ingrediencí je samozřejmě orientační, záleží na vaší chuti.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuře s celerovou omáčkou

Kuře s celerovou omáčkou

Dušené hovězí plátky

Dušené hovězí plátky

Zakryté hovězí plátky

Zakryté hovězí plátky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Březen Duben Květen Září Říjen Listopad Oběd Večeře Vaření Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celer Cibule Hovězí maso Masox Mouka Muškátový oříšek Nakládané feferonky Pepř celý Sádlo Slanina Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Polévka z růžičkové kapusty

Polévka z růžičkové kapusty

Prošívaná deka

Prošívaná deka

Krkovička pro vítanou návštěvu

Krkovička pro vítanou návštěvu

Těstovinový salát Moravanka

Těstovinový salát Moravanka

Med ze sedmikrásek

Med ze sedmikrásek

Roštěnky se smetanovou omáčkou

Roštěnky se smetanovou omáčkou

Bramborové knedlíky ze studených brambor

Bramborové knedlíky ze studených…

Rajčatovo-paprikový salát

Rajčatovo-paprikový salát

Pečená dýně (velice chutná)

Pečená dýně (velice chutná)

Doporučujeme

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

25
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
23
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
20
Muffiny
Muffiny
17
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
13
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa

Zajímavé články

Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená, drcená či pasírovaná?
Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená,…
Strouhaná buchta podle Jiřiny Bohdalové: Úžasná rychlovka, díky které se blýsknete
Strouhaná buchta podle Jiřiny Bohdalové: Úžasná…
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým bude naprosto dokonalý
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým…
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a zvládnete ho i vy
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a…
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
AHA.cz Hrušínský ml. alias Pešek z Ulice: Rakovina plic a ledviny!

Hrušínský ml. alias Pešek z Ulice: Rakovina plic a ledviny!

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Olympijská kolekce je venku! V tomhle budou čeští sportovci zářit v Miláně

Olympijská kolekce je venku! V tomhle budou čeští sportovci zářit v Miláně

Ženy.cz 5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

Blesk.cz Rudý ďábel Ewa Farna: V kůži a korzetu rozpálila nákupák!

Rudý ďábel Ewa Farna: V kůži a korzetu rozpálila nákupák!

SportRevue.cz VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Štíři a jejich nelehký karmický úkol. A jak to mají se sexem?

Štíři a jejich nelehký karmický úkol. A jak to mají se sexem?

  • Recepty.cz
  • Hovězí plátky s hustou celerovou omáčkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact