• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Hovězí plátky s hustou celerovou omáčkou
Napište svůj komentář k receptu

Hovězí plátky s hustou celerovou omáčkou

autor: R.U.R.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hovězí plátky s hustou celerovou omáčkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 0,50
      kg hovězí maso
    • 1
      ks cibule
    • 1
      kostka masox
    • 1
      ks celer 1 menší / půlka velkého
    • 3
      ks nakládané feferonky mírně pálivé
    • 50
      g slanina
    • 50
      g sádlo
    • 1
      hrst mouka
    • 1
      lžíce pepř celý
    • 1
      špetka muškátový oříšek
    • 700
      ml voda

Postup přípravy receptu

1
Maso nakrájíme na tenčí plátky, pořádně naklepeme, obalíme v pepři a v mouce. Cibuli nakrájíme spíš na drobno, slaninu nakrájíme na malé hranolky.
2
Vezmeme větší hrnec, dáme do něj slaninu a zvolna ji osmahneme. Přidáme cibuli a sádlo a cibuli osmahneme. Shrneme na stranu, zvýšíme teplotu a krátce po obou stranách osmahneme plátky masa, aby bylo trochu šťavnatější. Zalijeme vodou, tak aby bylo vše potopené; v případě potřeby během vaření dolijeme. Vaříme na mírno a občas mícháme.
3
Očistíme celer, nakrájíme ho na kostičky a přidáme do hrnce. Nakrájíme feferonky na menší kousky a taky přidáme do hrnce. Přidáme kostku bujónu. Přidáme muškátový oříšek.
4
Stále vaříme namírno za občasného míchání, až dokud maso dostatečně nezměkne (celkem vaříme cca hodinu a půl).
5
Teď je vhodná chvíle si připravit přílohu - doporučuji rýži basmati nebo normální rýži.
6
Když je maso hotové, vyndáme ho z hrnce a dáme na talíře. Omáčku rozmixujeme, případně dochutíme a podáváme.
7
Množství ingrediencí je samozřejmě orientační, záleží na vaší chuti.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuře s celerovou omáčkou

Kuře s celerovou omáčkou

Dušené hovězí plátky

Dušené hovězí plátky

Zakryté hovězí plátky

Zakryté hovězí plátky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Březen Duben Květen Září Říjen Listopad Oběd Večeře Vaření Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celer Cibule Hovězí maso Masox Mouka Muškátový oříšek Nakládané feferonky Pepř celý Sádlo Slanina Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Maso tří barev

Maso tří barev

Mramorová bábovka ze šlehačky

Mramorová bábovka ze šlehačky

Kuřecí játra na olivách a víně

Kuřecí játra na olivách a víně

Ovocné muffiny

Ovocné muffiny

Ořechové řezy medové

Ořechové řezy medové

Salát ze zelených fazolek

Salát ze zelených fazolek

Karamelový koláč

Karamelový koláč

Hermelínové řízky

Hermelínové řízky

Gratinovaná brokolice

Gratinovaná brokolice

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

175
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
105
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
56
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
50
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
38
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz S králem je zle? Harry má kráčet po boku Williama za rakví jejich otce

S králem je zle? Harry má kráčet po boku Williama za rakví jejich otce

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Ženy.cz Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Blesk.cz Jiřího Krampola opět zradilo zdraví: Místo oslavy musel do špitálu!

Jiřího Krampola opět zradilo zdraví: Místo oslavy musel do špitálu!

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

  • Recepty.cz
  • Hovězí plátky s hustou celerovou omáčkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact