• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Hovězí plátky s hustou celerovou omáčkou
Napište svůj komentář k receptu

Hovězí plátky s hustou celerovou omáčkou

autor: R.U.R.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hovězí plátky s hustou celerovou omáčkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 0,50
      kg hovězí maso
    • 1
      ks cibule
    • 1
      kostka masox
    • 1
      ks celer 1 menší / půlka velkého
    • 3
      ks nakládané feferonky mírně pálivé
    • 50
      g slanina
    • 50
      g sádlo
    • 1
      hrst mouka
    • 1
      lžíce pepř celý
    • 1
      špetka muškátový oříšek
    • 700
      ml voda

Postup přípravy receptu

1
Maso nakrájíme na tenčí plátky, pořádně naklepeme, obalíme v pepři a v mouce. Cibuli nakrájíme spíš na drobno, slaninu nakrájíme na malé hranolky.
2
Vezmeme větší hrnec, dáme do něj slaninu a zvolna ji osmahneme. Přidáme cibuli a sádlo a cibuli osmahneme. Shrneme na stranu, zvýšíme teplotu a krátce po obou stranách osmahneme plátky masa, aby bylo trochu šťavnatější. Zalijeme vodou, tak aby bylo vše potopené; v případě potřeby během vaření dolijeme. Vaříme na mírno a občas mícháme.
3
Očistíme celer, nakrájíme ho na kostičky a přidáme do hrnce. Nakrájíme feferonky na menší kousky a taky přidáme do hrnce. Přidáme kostku bujónu. Přidáme muškátový oříšek.
4
Stále vaříme namírno za občasného míchání, až dokud maso dostatečně nezměkne (celkem vaříme cca hodinu a půl).
5
Teď je vhodná chvíle si připravit přílohu - doporučuji rýži basmati nebo normální rýži.
6
Když je maso hotové, vyndáme ho z hrnce a dáme na talíře. Omáčku rozmixujeme, případně dochutíme a podáváme.
7
Množství ingrediencí je samozřejmě orientační, záleží na vaší chuti.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuře s celerovou omáčkou

Kuře s celerovou omáčkou

Dušené hovězí plátky

Dušené hovězí plátky

Zakryté hovězí plátky

Zakryté hovězí plátky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Březen Duben Květen Září Říjen Listopad Oběd Večeře Vaření Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celer Cibule Hovězí maso Masox Mouka Muškátový oříšek Nakládané feferonky Pepř celý Sádlo Slanina Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zdravější marokánky

Zdravější marokánky

Jednoduchý chleba z kvasnic

Jednoduchý chleba z kvasnic

Zapečené brambory s listovým špenátem a balkánem

Zapečené brambory s listovým špenátem…

Výborný dresing

Výborný dresing

Česnekové těstoviny se sýrovými rajčátky

Česnekové těstoviny se sýrovými…

Smažená kapusta

Smažená kapusta

Taštička z listového těsta s pudinkem a jahodami

Taštička z listového těsta s pudinkem…

Kokosové řezy - krémové s polevou

Kokosové řezy - krémové s polevou

Pěna s polevou z hořké čokolády

Pěna s polevou z hořké čokolády

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

47
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…
46
Jarní salát Jaroslaw
Jarní salát Jaroslaw
38
Kuřecí kaldoun - polévka
Kuřecí kaldoun - polévka
38
Francouzská cibulačka
Francouzská cibulačka
34
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Blesk.cz Překvapení u Jiřiny Bohdalové (94): Stane se prababičkou

Překvapení u Jiřiny Bohdalové (94): Stane se prababičkou

SportRevue.cz FOTO: Shakira a 31 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

FOTO: Shakira a 31 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

  • Recepty.cz
  • Hovězí plátky s hustou celerovou omáčkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact