• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Hovězí plátky s hustou celerovou omáčkou
Napište svůj komentář k receptu

Hovězí plátky s hustou celerovou omáčkou

autor: R.U.R.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hovězí plátky s hustou celerovou omáčkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 0,50
      kg hovězí maso
    • 1
      ks cibule
    • 1
      kostka masox
    • 1
      ks celer 1 menší / půlka velkého
    • 3
      ks nakládané feferonky mírně pálivé
    • 50
      g slanina
    • 50
      g sádlo
    • 1
      hrst mouka
    • 1
      lžíce pepř celý
    • 1
      špetka muškátový oříšek
    • 700
      ml voda

Postup přípravy receptu

1
Maso nakrájíme na tenčí plátky, pořádně naklepeme, obalíme v pepři a v mouce. Cibuli nakrájíme spíš na drobno, slaninu nakrájíme na malé hranolky.
2
Vezmeme větší hrnec, dáme do něj slaninu a zvolna ji osmahneme. Přidáme cibuli a sádlo a cibuli osmahneme. Shrneme na stranu, zvýšíme teplotu a krátce po obou stranách osmahneme plátky masa, aby bylo trochu šťavnatější. Zalijeme vodou, tak aby bylo vše potopené; v případě potřeby během vaření dolijeme. Vaříme na mírno a občas mícháme.
3
Očistíme celer, nakrájíme ho na kostičky a přidáme do hrnce. Nakrájíme feferonky na menší kousky a taky přidáme do hrnce. Přidáme kostku bujónu. Přidáme muškátový oříšek.
4
Stále vaříme namírno za občasného míchání, až dokud maso dostatečně nezměkne (celkem vaříme cca hodinu a půl).
5
Teď je vhodná chvíle si připravit přílohu - doporučuji rýži basmati nebo normální rýži.
6
Když je maso hotové, vyndáme ho z hrnce a dáme na talíře. Omáčku rozmixujeme, případně dochutíme a podáváme.
7
Množství ingrediencí je samozřejmě orientační, záleží na vaší chuti.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuře s celerovou omáčkou

Kuře s celerovou omáčkou

Dušené hovězí plátky

Dušené hovězí plátky

Zakryté hovězí plátky

Zakryté hovězí plátky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Březen Duben Květen Září Říjen Listopad Oběd Večeře Vaření Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celer Cibule Hovězí maso Masox Mouka Muškátový oříšek Nakládané feferonky Pepř celý Sádlo Slanina Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kakaové řezy s tvarohem a jablky

Kakaové řezy s tvarohem a jablky

Pečené brambory s anglickou slaninou

Pečené brambory s anglickou slaninou

Bulharská trošije (nakládaná zelenina)

Bulharská trošije (nakládaná zelenina)

Bramborové noky s houbovou omáčkou

Bramborové noky s houbovou omáčkou

Pařížské rohlíčky IV.

Pařížské rohlíčky IV.

Játrové knedlíčky mojí babičky

Játrové knedlíčky mojí babičky

Perníkové řezy s marcipánovým krémem

Perníkové řezy s marcipánovým krémem

Čokoládový dort s broskvemi

Čokoládový dort s broskvemi

Vynikající Cookies

Vynikající Cookies

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

60
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
42
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
39
Frittata s pečeným lilkem
Frittata s pečeným lilkem
38
Jarní salát (nejen) se sýrem
Jarní salát (nejen) se…
38
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, kterými se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, kterými se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Zemřel kytarista z Kiss Ace (†74): Odpojili ho od přístrojů!

Zemřel kytarista z Kiss Ace (†74): Odpojili ho od přístrojů!

SportRevue.cz FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Hovězí plátky s hustou celerovou omáčkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact