• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Hovězí plátky s hustou celerovou omáčkou
Napište svůj komentář k receptu

Hovězí plátky s hustou celerovou omáčkou

autor: R.U.R.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hovězí plátky s hustou celerovou omáčkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 0,50
      kg hovězí maso
    • 1
      ks cibule
    • 1
      kostka masox
    • 1
      ks celer 1 menší / půlka velkého
    • 3
      ks nakládané feferonky mírně pálivé
    • 50
      g slanina
    • 50
      g sádlo
    • 1
      hrst mouka
    • 1
      lžíce pepř celý
    • 1
      špetka muškátový oříšek
    • 700
      ml voda

Postup přípravy receptu

1
Maso nakrájíme na tenčí plátky, pořádně naklepeme, obalíme v pepři a v mouce. Cibuli nakrájíme spíš na drobno, slaninu nakrájíme na malé hranolky.
2
Vezmeme větší hrnec, dáme do něj slaninu a zvolna ji osmahneme. Přidáme cibuli a sádlo a cibuli osmahneme. Shrneme na stranu, zvýšíme teplotu a krátce po obou stranách osmahneme plátky masa, aby bylo trochu šťavnatější. Zalijeme vodou, tak aby bylo vše potopené; v případě potřeby během vaření dolijeme. Vaříme na mírno a občas mícháme.
3
Očistíme celer, nakrájíme ho na kostičky a přidáme do hrnce. Nakrájíme feferonky na menší kousky a taky přidáme do hrnce. Přidáme kostku bujónu. Přidáme muškátový oříšek.
4
Stále vaříme namírno za občasného míchání, až dokud maso dostatečně nezměkne (celkem vaříme cca hodinu a půl).
5
Teď je vhodná chvíle si připravit přílohu - doporučuji rýži basmati nebo normální rýži.
6
Když je maso hotové, vyndáme ho z hrnce a dáme na talíře. Omáčku rozmixujeme, případně dochutíme a podáváme.
7
Množství ingrediencí je samozřejmě orientační, záleží na vaší chuti.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuře s celerovou omáčkou

Kuře s celerovou omáčkou

Dušené hovězí plátky

Dušené hovězí plátky

Zakryté hovězí plátky

Zakryté hovězí plátky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Březen Duben Květen Září Říjen Listopad Oběd Večeře Vaření Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celer Cibule Hovězí maso Masox Mouka Muškátový oříšek Nakládané feferonky Pepř celý Sádlo Slanina Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mleté maso s kapustou

Mleté maso s kapustou

Zázvorový čaj II.

Zázvorový čaj II.

Třená bábovka klasik

Třená bábovka klasik

Smažená hlíva

Smažená hlíva

Kotletky na třešních a bezinkovém sirupu

Kotletky na třešních a bezinkovém…

Pečené fazole

Pečené fazole

Báječné tuňákové placičky s ricottou

Báječné tuňákové placičky s ricottou

Dýňová polévka s česnekem a krutony

Dýňová polévka s česnekem a krutony

Bylinková dýně s balkánským sýrem

Bylinková dýně s balkánským sýrem

Doporučujeme

25 minut
Vietnamské palačinky s krevetami

Vietnamské palačinky s krevetami

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

360
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
24
Houbové roštěnky
Houbové roštěnky
22
Kachna pomalu pečená
Kachna pomalu pečená
19
Vietnamské palačinky s krevetami
Vietnamské palačinky s…
18
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem

Zajímavé články

Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
AHA.cz Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Ženy.cz Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Blesk.cz Bratr Neckáře (82) Jan (76): Drsná slova o Vaškově smrti!

Bratr Neckáře (82) Jan (76): Drsná slova o Vaškově smrti!

SportRevue.cz FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

  • Recepty.cz
  • Hovězí plátky s hustou celerovou omáčkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact