Maso osolíme a prošpikujeme proužky slaniny. Vložíme do pekáče s olejem a pečeme při 250 °C. Otáčíme a po chvilce přidáme nakrájenou na kostičky zeleninu. Koření a mražené houby(hrstka). Pečeme do měkka a nezapomínáme podlévat. Až bude vše měkké, tak vyjmeme z trouby pekáč a maso odložíme vedle na talíř. Zbytek promačkáme přes sítko do kastrolu, přilijeme vody tolik, kolik chceme omáčky.
2
Tyto ingredience jsou tak na 6 porcí, a to myslím, že je hustá a že se přidává jen trochu jíšky. Přidáme masox, houby předem namočené ve vodě,dochutíme a ke konci zalijeme vychladlou jíškou. Nakonec přidáme smetanu a ještě chvilku povaříme.
3
Rychloknedliky: 3/4hrubé mouky, sůl, půlka droždí, 2 vejce, voda dle tuhosti. Necháme kynout jen půl hodiny a pak uděláme 4 šišky, které vaříme 20 minut a pak krájíme nití.