Hovězí maso si nakrojíme do vetšího plátu nebo nám pomůže ochotný řezník :-). V misce smícháme čerstvé bylinky s česnekem, olejem, hořčicí, solí a pepřem. Směsí potřeme osolený plát masa, který zabalíme jako roládu, kterou pak zpevníme provázkem.
2
Roládu zprudka osmažíme ze všech stran v pánvi s rozpáleným olejem, pak jí přendáme do zapékací mísy. Ve výpeku orestujeme pokrájenou cibuli, kterou přidáme k roládě. Podlijeme vodou (vínem), zaklopíme a pečeme v předehřáté troubě 1,5 - 2 hodiny. Ke konci pečení odklopíme a doděláme kůrčičku. Během pečení občas podlijeme vodou nebo červeným vínem a roládu přelijeme výpekem.
3
Po upečení necháme roládu 10 minut odležet (vydýchat), pak teprve krájíme na plátky, které na talíři přeléváme výpekem. Podáváme s jakoukoliv přílohou: rýže, bramborový knedlík, těstoviny,...
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Petra
|21. 10. 2016 15:44
Výborné hovězí maso. Určitě jsem ho nevařila naposled :-)
Daniela T.
|13. 1. 2016 13:28
Vyzkoušeno a nelituji, bylo to děsně dobrý, říkal přítel a já souhlasím.
Mládek
|18. 1. 2014 13:47
Vynikající příprava masa. Doporučuji.
Blanka
|20. 5. 2012 18:48
palec nahoru <:-) , manžel funěl, ale přidat si šel ještě podruhé :-D
Jeriová L.
|29. 2. 2012 18:06
Pečeně byla šťavnatá a velmi dobrá. Tymián a rozmarýn jsem dala sušený a podlévala jsem medvědí krví. Recept ukládám do své kuchařky a děkuji.
Markéta Fostrová
|20. 9. 2011 11:14
Máme moc rádi hovězí maso, když kůrku dopékám, moc to nepřeháním, abych maso nevysušila, podlévám 1 : 1 vodou a červeným vínem, když je hotové, krájím na slabší plátky. Roládu jsem před pečením nechala hodinu ležet, aby se chutě protkaly do masa. Byla to lahůdka, děkuji za recept a doporučuji.
Vlková
|11. 6. 2011 15:12
Roláda byla mimořádně podařeným kouskem, který se mi kdy v kuchyni povedl a ohromila jsem všechny, včetně sebe :-)) . Posílám velikánskou pochvalu!