• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Hovězí pečeně na divoko
Napište svůj komentář k receptu

Hovězí pečeně na divoko

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hovězí pečeně na divoko
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 800
      g hovězí maso plátky
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      ks petržel
    • celer 1/4
    • 1
      ks bobkový list
    • 1
      snítka tymián
    • 4
      ks nové koření kuličky
    • 4
      ks pepř celý kuličky
    • 0,50
      sklenice červené víno
    • 0,50
      sklenice vinný ocet červený
    • 1
      lžička sůl
    • 50
      g slanina
    • 4
      lžíce rostlinný olej
    • 2
      lžíce rajský protlak
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Maso omyjeme a osušíme. Zeleninu očistíme a nakrájíme na větší kousky. Rozložíme ji na hovězí plátky společně s bobkovým listem, zrnky pepře, nového koření, tymiánem a polijeme červeným vínem. V hrnci svaříme sklenici vody s octem, necháme vychladnout a polijeme maso. Přikryjeme pokličkou a vložíme na 5 hodin do ledničky. Odleželé maso vyjmeme z marinády, osušíme je, potřeme solí a pepřem. Marinádu scedíme.
2
Slaninu nakrájíme na kostičky a osmažíme na pekáči. Přidáme olej, silně jej rozpálíme, vložíme maso a důkladně je ze všech stran osmažíme. K masu přidáme zeleninu, přísady z marinády a rajčatový protlak. Pak postupně přiléváme samotnou marinádu.
3
Takto připravené maso pečeme v troubě předehřáté na 220 °C asi 2 hodiny. Hotovou pečeni narovnáme na servírovací mísu. Vypečenou šťávu scedíme a podáváme k masu. Jako příloha se hodí bramborové knedlíky a salát ze syrového zelí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřová pečeně na divoko-nakládaná

Vepřová pečeně na divoko-nakládaná

Krůtí stehno trochu na divoko

Krůtí stehno trochu na divoko

srdce na divoko

srdce na divoko

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Suo | 30. 9. 2012 22:09

    Super, akorát bych si dovolil poopravit název na "Hovězí plátky na divoko". Pečeně to je, pokud maso připravujete v celku.

  • Věrka | 19. 2. 2011 12:53

    Já přidávám ještě divočinku a dávám jen mrkev a celer a je to moc dobrý. Věřím, že takto upravené je to také dobrý, ale nějak mě tam chybí to divoký koření. :-)

  • danyi@mf.cz
    danyi@mf.cz | 15. 11. 2010 17:19

    Tak jsem vám ten recept opravil. ;-) Děkuji...

  • Ladia
    Ladia | 15. 11. 2010 16:24

    Halóooooooooooooooo :'(

  • Ladia
    Ladia | 15. 11. 2010 10:20

    Chtělo by to opravu: 1/4 celeru, 1/2 sklenice červeného vína a 1/2 sklenice červeného vinného octa. Ověřeno dle archivu tohoto webu na netu.

  • recepty73
    recepty73 | 15. 11. 2010 10:16

    Ovšem toto je luxusní záležitost!!!

  • Marie | 15. 2. 2008 10:05

    Recept jsem zkoušela včera, bylo to moc dobré, akorát bych maso při nakládání osolila, bylo uvnitř málo slané...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Pečení Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Celer Červené víno Hovězí maso Mrkev Nové koření Pepř celý Pepř mletý Petržel Rajský protlak Rostlinný olej Slanina Sůl Tymián Vinný ocet
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuře „strejdy z Hlinska“

Kuře „strejdy z Hlinska“

Pečená kuřecí stehna

Pečená kuřecí stehna

Tvarohovo jahodové knedlíky

Tvarohovo jahodové knedlíky

Těstoviny s houbovou smaženicí

Těstoviny s houbovou smaženicí

Sojová směs na topinky, těstoviny...

Sojová směs na topinky, těstoviny...

Ořechové kostky - miniřezy

Ořechové kostky - miniřezy

Houskové knedlíky - pečené

Houskové knedlíky - pečené

Brokolice na mozeček po našem

Brokolice na mozeček po našem

Játrová směs se zeleninou

Játrová směs se zeleninou

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

64
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
49
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
44
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
38
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
37
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Jiří Langmajer (58) na dovolené: Zaútočil na něj žralok!

Jiří Langmajer (58) na dovolené: Zaútočil na něj žralok!

SportRevue.cz FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

Maminka.cz Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Další doporučené recepty:

Hovězí nudličky se šalotkami, rajčaty a koprem
Hovězí nudličky se šalotkami, rajčaty a…
Hovězí páj pod tvarohovým těstem
Hovězí páj pod tvarohovým těstem
Hovězí pečeně na červeném vínu
Hovězí pečeně na červeném vínu
Hovězí pečeně s hořčicí na cibuli
Hovězí pečeně s hořčicí na cibuli
Hovězí pečeně s houbami
Hovězí pečeně s houbami
Hovězí po burgunsku
Hovězí po burgunsku
  • Recepty.cz
  • Hovězí pečeně na divoko
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact