• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Hovězí pečeně na červeném vínu
Napište svůj komentář k receptu

Hovězí pečeně na červeném vínu

autor: hudapeta
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 7
doba přípravy: 110 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hovězí pečeně na červeném vínu
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Ingredience
    • 60
      g slanina
    • 800
      g hovězí maso
    • 120
      g mrkev
    • 80
      g celer
    • 80
      g petržel
    • 1
      ks cibule
    • 60
      ml olej
    • 1
      ks citron PŮL bez kůry
    • 3
      ks pepř celý (zrnka)
    • 1
      ks bobkový list
    • 2
      ks nové koření (kuličky)
    • 1
      lžička ocet
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 2
      lžíce rybízový džem
    • 1
      lžíce rajský protlak
    • 150
      ml červené víno
    • cukr
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
1. Slaninu nakrájíme na hranolky a prošpikujeme jimi očištěné a omyté maso. Zeleninu oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. Na polovině dávce oleje opečeme kořenovou zeleninu, potom přidáme cibuli a opékáme do světle zlatova. Na jiné pánvi rozehřejeme zbylý olej a opečeme na něm zprudka ze všech stran maso, asi 10 min. Pak zeleninu, maso i výpeky přendáme do pekáčku. Přidáme 2 kolečka citronu, podlijeme 150 ml teplé vody a přidáme koření a ocet. Pečeme přiklopené při 200 °C zhruba 1 hod.
2
2. Během pečení maso obracíme a přeléváme výpekem, můžeme podlévat i horkou vodou. Po hod. pečení vyjmeme maso a výpek zahustíme moukou, přidáme džem a protlak, vše promícháme a přilijeme víno. Maso vložíme zpět a pečeme ještě asi 20 min. Z omáčky vyjmeme citron a koření, lze přidat podle chuti cukr i sůl. Maso nakrájíme na plátky a podáváme s bramborovými knedlíky, které můžeme opéci.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hovězí na červeném víně

Hovězí na červeném víně

Krůtí ramínko na červeném víně se šťouchanými brambory s jarní cibulkou

Krůtí ramínko na červeném víně se…

Kuřecí prsíčka na červeném víně

Kuřecí prsíčka na červeném víně

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • hudapeta | 18. 1. 2012 18:03

    nevim komu to nechutnalo... ale kdyz nechutna tak nechutna :'( :'( :'( :'( :'( :-(

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Ostatní Hovězí Oběd Pečení Vaření Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Silvestr Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Celer Červené víno Cibule Citron Cukr Hladká mouka Hovězí maso Mrkev Nové koření Ocet Olej Pepř celý Petržel Rajský protlak Rybízový džem Slanina Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborové noky - příloha ke gulášům

Bramborové noky - příloha ke gulášům

Kávové řezy s ořechy, čokoládou a skořicí

Kávové řezy s ořechy, čokoládou a…

Jablečné čatní

Jablečné čatní

Mňamková pomazánka z Nivy

Mňamková pomazánka z Nivy

Vepřové medailonky s pepřovou omáčkou

Vepřové medailonky s pepřovou omáčkou

Maso zapékané s cuketou a nivou

Maso zapékané s cuketou a nivou

Ořechová roláda s rumem

Ořechová roláda s rumem

Celerová pomazánka s česnekem

Celerová pomazánka s česnekem

Jednoduchá pomazánka s Romadurem

Jednoduchá pomazánka s Romadurem

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

26
Řezy s vaječným likérem
Řezy s vaječným likérem
21
Kočičí svarba vegan (šoulet, krupoto), základní recept
Kočičí svarba vegan …
21
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
21
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
17
Jedlé kaštany - pečené, vařené
Jedlé kaštany - pečené,…

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Hvězda Ulice Solaříková se mění: Vypadá jako Meg Ryanová

Hvězda Ulice Solaříková se mění: Vypadá jako Meg Ryanová

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Hovězí nudličky s kapií a cibulí
Hovězí nudličky s kapií a cibulí
Hovězí nudličky se šalotkami, rajčaty a koprem
Hovězí nudličky se šalotkami, rajčaty a…
Hovězí páj pod tvarohovým těstem
Hovězí páj pod tvarohovým těstem
Hovězí pečeně na divoko
Hovězí pečeně na divoko
Hovězí pečeně s hořčicí na cibuli
Hovězí pečeně s hořčicí na cibuli
Hovězí pečeně s houbami
Hovězí pečeně s houbami
  • Recepty.cz
  • Hovězí pečeně na červeném vínu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact