• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Hovězí pečeně na červeném vínu
Napište svůj komentář k receptu

Hovězí pečeně na červeném vínu

autor: hudapeta
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 7
doba přípravy: 110 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hovězí pečeně na červeném vínu
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Ingredience
    • 60
      g slanina
    • 800
      g hovězí maso
    • 120
      g mrkev
    • 80
      g celer
    • 80
      g petržel
    • 1
      ks cibule
    • 60
      ml olej
    • 1
      ks citron PŮL bez kůry
    • 3
      ks pepř celý (zrnka)
    • 1
      ks bobkový list
    • 2
      ks nové koření (kuličky)
    • 1
      lžička ocet
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 2
      lžíce rybízový džem
    • 1
      lžíce rajský protlak
    • 150
      ml červené víno
    • cukr
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
1. Slaninu nakrájíme na hranolky a prošpikujeme jimi očištěné a omyté maso. Zeleninu oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. Na polovině dávce oleje opečeme kořenovou zeleninu, potom přidáme cibuli a opékáme do světle zlatova. Na jiné pánvi rozehřejeme zbylý olej a opečeme na něm zprudka ze všech stran maso, asi 10 min. Pak zeleninu, maso i výpeky přendáme do pekáčku. Přidáme 2 kolečka citronu, podlijeme 150 ml teplé vody a přidáme koření a ocet. Pečeme přiklopené při 200 °C zhruba 1 hod.
2
2. Během pečení maso obracíme a přeléváme výpekem, můžeme podlévat i horkou vodou. Po hod. pečení vyjmeme maso a výpek zahustíme moukou, přidáme džem a protlak, vše promícháme a přilijeme víno. Maso vložíme zpět a pečeme ještě asi 20 min. Z omáčky vyjmeme citron a koření, lze přidat podle chuti cukr i sůl. Maso nakrájíme na plátky a podáváme s bramborovými knedlíky, které můžeme opéci.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hovězí na červeném víně

Hovězí na červeném víně

Krůtí ramínko na červeném víně se šťouchanými brambory s jarní cibulkou

Krůtí ramínko na červeném víně se…

Kuřecí prsíčka na červeném víně

Kuřecí prsíčka na červeném víně

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • hudapeta | 18. 1. 2012 18:03

    nevim komu to nechutnalo... ale kdyz nechutna tak nechutna :'( :'( :'( :'( :'( :-(

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Ostatní Hovězí Oběd Pečení Vaření Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Silvestr Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Celer Červené víno Cibule Citron Cukr Hladká mouka Hovězí maso Mrkev Nové koření Ocet Olej Pepř celý Petržel Rajský protlak Rybízový džem Slanina Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Brokolice s česnekem

Brokolice s česnekem

Cibulová pomazánka

Cibulová pomazánka

Plněné pudinkové řezy

Plněné pudinkové řezy

Maxi palačinka

Maxi palačinka

Salát z okurek

Salát z okurek

Nadýchané americké lívance

Nadýchané americké lívance

Celerová pomazánka s česnekem

Celerová pomazánka s česnekem

"Mrkváky" - kynuté buchty s mrkví

"Mrkváky" - kynuté buchty s mrkví

Králičí hřbet v hořčičné omáčce

Králičí hřbet v hořčičné omáčce

Doporučujeme

30 minut
Fazolky nakyselo s vejci

Fazolky nakyselo s vejci

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Poslední sledované recepty

31
Pivní výpečky s bramborovými noky
Pivní výpečky s…
29
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
29
Jemné ovocné knedlíky z odpalovaného těsta
Jemné ovocné knedlíky z…
26
Fazolky nakyselo s vejci
Fazolky nakyselo s vejci
23
Snadná hermelínová pomazánka
Snadná hermelínová…

Zajímavé články

Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich super koláč, džem nebo omáčku
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich…
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
AHA.cz Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Blesk pro ženy Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Ženy.cz Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Blesk.cz Zneužili nizozemskou princeznu (21): Falešné porno!

Zneužili nizozemskou princeznu (21): Falešné porno!

SportRevue.cz Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Další doporučené recepty:

Hovězí nudličky s kapií a cibulí
Hovězí nudličky s kapií a cibulí
Hovězí nudličky se šalotkami, rajčaty a koprem
Hovězí nudličky se šalotkami, rajčaty a…
Hovězí páj pod tvarohovým těstem
Hovězí páj pod tvarohovým těstem
Hovězí pečeně na divoko
Hovězí pečeně na divoko
Hovězí pečeně s hořčicí na cibuli
Hovězí pečeně s hořčicí na cibuli
Hovězí pečeně s houbami
Hovězí pečeně s houbami
  • Recepty.cz
  • Hovězí pečeně na červeném vínu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact