• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Hovězí páj pod tvarohovým těstem
Napište svůj komentář k receptu

Hovězí páj pod tvarohovým těstem

autor: MartinaH123
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 100 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hovězí páj pod tvarohovým těstem
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 600
      g mleté maso - hovězí
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 3
      ks červená cibule
    • 8
      ks snítka tymiánu
    • 225
      g hladká mouka plus trocha na poprášení
    • 1
      lžíce dijonská hořčice vrchovatá
    • 1
      lžíce rajský protlak
    • 2
      lžíce červený vinný ocet
    • 650
      ml hovězí vývar
    • 100
      g máslo
    • 1
      špetka cayenský pepř
    • 100
      g tvaroh plnotučný
    • 1
      ks vejce

Postup přípravy receptu

1
Ve velkém hrnci na olivovém oleji smažíme maso cca 15 min, při smažení drtíme vařečkou. Pak přidáme oloupanou a nahrubo nakrájenou cibuli, sdrhnuté lístky tymiánu a smažíme do zhnědnutí cibule, cca 10 min. Vmícháme 1 vrchovatou lžíci mouky, hořčici, rajský protlak a ocet. Zalijeme hovězím vývarem a na mírném plameni vaříme za občasného promíchání cca 30 min. Nakonec osolíme a opepříme.
2
Mezitím si připravíme těsto - 200g mouky, máslo, kajenský pepř a tvaroh v robotu krátkými pulzy prošleháváme dokud se směs nezačne spojovat. Vyklopíme na pracovní plochu poprášenou moukou, těsto sklepeme a smáčkneme dohromady. Pracujeme rychle a těsto moc nehněteme, aby zůstalo drolivé a nezměnilo se ve žvýkavé. Těsto zabalíme do fólie a dáme odpočívat do lednice.
3
Troubu předehřejeme na 180 C a připravíme si koláčovou formu (o průměru cca 25 cm). Hotovou náplň vyklopíme do formy. Na moukou poprášené ploše vyválíme těsto tak, aby bylo o trošku větší než forma. Vajíčko rozšleháme s trochou vody a potřeme jím okraj formy. Těsto přeneseme na formu a rozprostřeme přes náplň, v okrajích formy přitlačíme. Přebytečné těsto odstraníme (můžeme použít na ozdobu pokud chceme). Těsto potřeme vajíčkem a pečeme cca 40 min anebo do zezlátnutí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hruškový koláč s tvarohovým těstem a žmolenkou

Hruškový koláč s tvarohovým těstem a…

Jablkový koláč s ořechovým těstem

Jablkový koláč s ořechovým těstem

Páj s brambory, šunkou a zeleninou

Páj s brambory, šunkou a zeleninou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Oběd Večeře Pečení Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cayenský pepř Červená cibule Červený vinný ocet Dijonská hořčice Hladká mouka Hovězí vývar Máslo Mleté maso - hovězí Olivový olej Rajský protlak Snítka tymiánu Tvaroh Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Malinový koktejl

Malinový koktejl

Zapečené žampiony

Zapečené žampiony

Mušle

Mušle

Calzone - Plněná pizza

Calzone - Plněná pizza

Výborné zapečené kuřecí s tatarkou

Výborné zapečené kuřecí s tatarkou

Senzační schwarzwaldský dort

Senzační schwarzwaldský dort

Celozrnný chléb z domácí pekárny

Celozrnný chléb z domácí pekárny

Nádivkový beránek

Nádivkový beránek

Švestkový crumble

Švestkový crumble

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

19
Hovězí Massaman karí s batáty
Hovězí Massaman karí s…
18
Vepřová pečeně na pivu s jablečnou omáčkou
Vepřová pečeně na pivu s…
18
Dim Sum knedlíčky
Dim Sum knedlíčky
16
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
16
Ředkvičkový salát III.
Ředkvičkový salát III.

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Jana Paulová oslavila 50 let vztahu s manželem: Neuvěřitelná zpověď! Kvůli muži utekla z domova

Jana Paulová oslavila 50 let vztahu s manželem: Neuvěřitelná zpověď! Kvůli muži utekla z domova

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Hovězí nebo vepřové maso na leču
Hovězí nebo vepřové maso na leču
Hovězí nudličky s kapií a cibulí
Hovězí nudličky s kapií a cibulí
Hovězí nudličky se šalotkami, rajčaty a koprem
Hovězí nudličky se šalotkami, rajčaty a…
Hovězí pečeně na červeném vínu
Hovězí pečeně na červeném vínu
Hovězí pečeně na divoko
Hovězí pečeně na divoko
Hovězí pečeně s hořčicí na cibuli
Hovězí pečeně s hořčicí na cibuli
  • Recepty.cz
  • Hovězí páj pod tvarohovým těstem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact