• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Hovězí páj pod tvarohovým těstem
Napište svůj komentář k receptu

Hovězí páj pod tvarohovým těstem

autor: MartinaH123
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 100 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hovězí páj pod tvarohovým těstem
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 600
      g mleté maso - hovězí
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 3
      ks červená cibule
    • 8
      ks snítka tymiánu
    • 225
      g hladká mouka plus trocha na poprášení
    • 1
      lžíce dijonská hořčice vrchovatá
    • 1
      lžíce rajský protlak
    • 2
      lžíce červený vinný ocet
    • 650
      ml hovězí vývar
    • 100
      g máslo
    • 1
      špetka cayenský pepř
    • 100
      g tvaroh plnotučný
    • 1
      ks vejce

Postup přípravy receptu

1
Ve velkém hrnci na olivovém oleji smažíme maso cca 15 min, při smažení drtíme vařečkou. Pak přidáme oloupanou a nahrubo nakrájenou cibuli, sdrhnuté lístky tymiánu a smažíme do zhnědnutí cibule, cca 10 min. Vmícháme 1 vrchovatou lžíci mouky, hořčici, rajský protlak a ocet. Zalijeme hovězím vývarem a na mírném plameni vaříme za občasného promíchání cca 30 min. Nakonec osolíme a opepříme.
2
Mezitím si připravíme těsto - 200g mouky, máslo, kajenský pepř a tvaroh v robotu krátkými pulzy prošleháváme dokud se směs nezačne spojovat. Vyklopíme na pracovní plochu poprášenou moukou, těsto sklepeme a smáčkneme dohromady. Pracujeme rychle a těsto moc nehněteme, aby zůstalo drolivé a nezměnilo se ve žvýkavé. Těsto zabalíme do fólie a dáme odpočívat do lednice.
3
Troubu předehřejeme na 180 C a připravíme si koláčovou formu (o průměru cca 25 cm). Hotovou náplň vyklopíme do formy. Na moukou poprášené ploše vyválíme těsto tak, aby bylo o trošku větší než forma. Vajíčko rozšleháme s trochou vody a potřeme jím okraj formy. Těsto přeneseme na formu a rozprostřeme přes náplň, v okrajích formy přitlačíme. Přebytečné těsto odstraníme (můžeme použít na ozdobu pokud chceme). Těsto potřeme vajíčkem a pečeme cca 40 min anebo do zezlátnutí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hruškový koláč s tvarohovým těstem a žmolenkou

Hruškový koláč s tvarohovým těstem a…

Jablkový koláč s ořechovým těstem

Jablkový koláč s ořechovým těstem

Páj s brambory, šunkou a zeleninou

Páj s brambory, šunkou a zeleninou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Oběd Večeře Pečení Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cayenský pepř Červená cibule Červený vinný ocet Dijonská hořčice Hladká mouka Hovězí vývar Máslo Mleté maso - hovězí Olivový olej Rajský protlak Snítka tymiánu Tvaroh Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Česnečka z uzených žeber

Česnečka z uzených žeber

Třešňový koláč

Třešňový koláč

Cuketové chlupaté knedlíky

Cuketové chlupaté knedlíky

Bábovka triviální olejová

Bábovka triviální olejová

Zapečený pangasius

Zapečený pangasius

Sýrové pečivo

Sýrové pečivo

Zelný salát z kysaného zelí

Zelný salát z kysaného zelí

České kuře pečené

České kuře pečené

Broskvová limonáda s melounem

Broskvová limonáda s melounem

Doporučujeme

35 minut
Červené špagety

Červené špagety

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

22
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
17
Kaplická cmunda
Kaplická cmunda
14
Pečená kachna s červeným zelím
Pečená kachna s červeným…
13
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
12
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…

Zajímavé články

Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i slaných receptů, které vám budou zatraceně chutnat
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i…
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
AHA.cz Deník Aha! 10.10.2025

Deník Aha! 10.10.2025

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Jak být na podzim stylová? Hvězdy sázejí na trik, který vždycky funguje!

Jak být na podzim stylová? Hvězdy sázejí na trik, který vždycky funguje!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Americká megastar Taylor Swift: Skládá na prastarém klavíru z Čech

Americká megastar Taylor Swift: Skládá na prastarém klavíru z Čech

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

Další doporučené recepty:

Hovězí nebo vepřové maso na leču
Hovězí nebo vepřové maso na leču
Hovězí nudličky s kapií a cibulí
Hovězí nudličky s kapií a cibulí
Hovězí nudličky se šalotkami, rajčaty a koprem
Hovězí nudličky se šalotkami, rajčaty a…
Hovězí pečeně na červeném vínu
Hovězí pečeně na červeném vínu
Hovězí pečeně na divoko
Hovězí pečeně na divoko
Hovězí pečeně s hořčicí na cibuli
Hovězí pečeně s hořčicí na cibuli
  • Recepty.cz
  • Hovězí páj pod tvarohovým těstem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact