• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Hovězí páj pod tvarohovým těstem
Napište svůj komentář k receptu

Hovězí páj pod tvarohovým těstem

autor: MartinaH123
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 100 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hovězí páj pod tvarohovým těstem
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 600
      g mleté maso - hovězí
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 3
      ks červená cibule
    • 8
      ks snítka tymiánu
    • 225
      g hladká mouka plus trocha na poprášení
    • 1
      lžíce dijonská hořčice vrchovatá
    • 1
      lžíce rajský protlak
    • 2
      lžíce červený vinný ocet
    • 650
      ml hovězí vývar
    • 100
      g máslo
    • 1
      špetka cayenský pepř
    • 100
      g tvaroh plnotučný
    • 1
      ks vejce

Postup přípravy receptu

1
Ve velkém hrnci na olivovém oleji smažíme maso cca 15 min, při smažení drtíme vařečkou. Pak přidáme oloupanou a nahrubo nakrájenou cibuli, sdrhnuté lístky tymiánu a smažíme do zhnědnutí cibule, cca 10 min. Vmícháme 1 vrchovatou lžíci mouky, hořčici, rajský protlak a ocet. Zalijeme hovězím vývarem a na mírném plameni vaříme za občasného promíchání cca 30 min. Nakonec osolíme a opepříme.
2
Mezitím si připravíme těsto - 200g mouky, máslo, kajenský pepř a tvaroh v robotu krátkými pulzy prošleháváme dokud se směs nezačne spojovat. Vyklopíme na pracovní plochu poprášenou moukou, těsto sklepeme a smáčkneme dohromady. Pracujeme rychle a těsto moc nehněteme, aby zůstalo drolivé a nezměnilo se ve žvýkavé. Těsto zabalíme do fólie a dáme odpočívat do lednice.
3
Troubu předehřejeme na 180 C a připravíme si koláčovou formu (o průměru cca 25 cm). Hotovou náplň vyklopíme do formy. Na moukou poprášené ploše vyválíme těsto tak, aby bylo o trošku větší než forma. Vajíčko rozšleháme s trochou vody a potřeme jím okraj formy. Těsto přeneseme na formu a rozprostřeme přes náplň, v okrajích formy přitlačíme. Přebytečné těsto odstraníme (můžeme použít na ozdobu pokud chceme). Těsto potřeme vajíčkem a pečeme cca 40 min anebo do zezlátnutí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hruškový koláč s tvarohovým těstem a žmolenkou

Hruškový koláč s tvarohovým těstem a…

Jablkový koláč s ořechovým těstem

Jablkový koláč s ořechovým těstem

Páj s brambory, šunkou a zeleninou

Páj s brambory, šunkou a zeleninou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Oběd Večeře Pečení Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cayenský pepř Červená cibule Červený vinný ocet Dijonská hořčice Hladká mouka Hovězí vývar Máslo Mleté maso - hovězí Olivový olej Rajský protlak Snítka tymiánu Tvaroh Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Chlebové knedlíky

Chlebové knedlíky

Těstoviny s kuřetem a špenátem

Těstoviny s kuřetem a špenátem

Guláš v papiňáku

Guláš v papiňáku

Špekáčky na pivě II.

Špekáčky na pivě II.

Lasagne s masem a žampiony

Lasagne s masem a žampiony

Červená čočka a grilovaný lilek s cuketou

Červená čočka a grilovaný lilek s…

Bůčková roláda se špekem

Bůčková roláda se špekem

Hovězí kližka se smetanovou houbovou omáčkou

Hovězí kližka se smetanovou houbovou…

Smetanovo - čokoládový dort

Smetanovo - čokoládový dort

Doporučujeme

30 minut
Fazolky nakyselo s vejci

Fazolky nakyselo s vejci

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Poslední sledované recepty

213
Snadná hermelínová pomazánka
Snadná hermelínová…
155
Pivní výpečky s bramborovými noky
Pivní výpečky s…
64
Opilé broskvové poháry s amarettem
Opilé broskvové poháry s…
39
Celerový krém
Celerový krém
33
Drožďová zavářka
Drožďová zavářka

Zajímavé články

Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5 osvědčených receptů, na kterých si pochutnáte!
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5…
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle bude milovat celá rodina
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle…
AHA.cz Modeling má novou hvězdu: Seznamte se, Mína Maxová

Modeling má novou hvězdu: Seznamte se, Mína Maxová

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Tereza Kostková: V teplákách nejdu ani na zahradu! A co ji naučila maminka?

Tereza Kostková: V teplákách nejdu ani na zahradu! A co ji naučila maminka?

Ženy.cz Co stihnout do konce léta, aby vám nebylo líto, že skončilo

Co stihnout do konce léta, aby vám nebylo líto, že skončilo

Blesk.cz Zaskočená Farna na dovolené: U stolu se zrzavou zlodějkou!

Zaskočená Farna na dovolené: U stolu se zrzavou zlodějkou!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Rozený vítěz, showman, nebo zamyšlený introvert? Poznejte své dítě podle dne narození!

Rozený vítěz, showman, nebo zamyšlený introvert? Poznejte své dítě podle dne narození!

Další doporučené recepty:

Hovězí nebo vepřové maso na leču
Hovězí nebo vepřové maso na leču
Hovězí nudličky s kapií a cibulí
Hovězí nudličky s kapií a cibulí
Hovězí nudličky se šalotkami, rajčaty a koprem
Hovězí nudličky se šalotkami, rajčaty a…
Hovězí pečeně na červeném vínu
Hovězí pečeně na červeném vínu
Hovězí pečeně na divoko
Hovězí pečeně na divoko
Hovězí pečeně s hořčicí na cibuli
Hovězí pečeně s hořčicí na cibuli
  • Recepty.cz
  • Hovězí páj pod tvarohovým těstem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact