lžíce
vinný ocet
nebo 1 lžíce octa s estragonem a 1 lžíce octa
3
stroužek
česnek
250
g
cibule
tymián
bobkový list
pepř mletý
sůl
Postup přípravy receptu
1
Cibuli nakrájíme na kolečka, česnek prolisujeme, přidáme ostatní suroviny, a připravíme marinádu. Maso pokrájené na nudličky marinujeme 48 hodin.
2
Drobné kostičky slaniny rozpustíme a do horké vložíme hrudku másla. Na tomto tuku zprudka opečeme po všech stranách osušené maso a přidáme cibuli z marinády.
3
Mezitím dáme vařit marinádu, až se jí asi polovina odpaří, pak ji nalijeme na maso s cibulí a dusíme asi 2 hodiny doměkka.
4
Přilijeme smetanu s rozmíchanou maizenou, povaříme asi 10 minut a dochutíme.