Rozmarýn, tymián, hřebíček a pepř semeleme. V této směsi obalíme silnější nudle špeku a prošpikujeme jimi hovězí maso. V kastrole rozehřejeme máslo a připravené maso na něm opečeme. Pak maso vyjmeme, v másle osmahneme nakrájený pórek, maso vrátíme, osolíme, okořeníme bobkovým listem, estragonem, libečkem a koprem. Podlijeme pivem a dusíme, až je maso měkké.
2
Chleba namočíme do piva, přidáme jej do základu s masem a řádně provaříme. Maso vyjmeme, nakrájíme na porce, přecedíme na ně omáčku a podáváme nejlépe s bramborovým knedlíkem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jindra
|14. 1. 2012 16:17
Umíte si představit, jaké to muselo být jídlo před 200 rokama, když se pivo dělalo tak, jak se má dělat, bez žádných chemických svinstev? Škoda, že to dnes nemůžeme skusit!