• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Hovězí na pivě
Napište svůj komentář k receptu

Hovězí na pivě

autor: ufo65
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hovězí na pivě
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 1
      kg mleté maso - hovězí Může být šál nebo libové hovězí zadní maso
    • 300
      g slanina
    • 5
      lžíce máslo
    • 1
      lahev pivo (dávejte 10°pivo protože potom by to bylo hořké)
    • 1
      šálek chleba (jsou to nastrouhané kůrky tvrdšího chleba namočené v pivu(
    • 1
      špetka tymián
    • 3
      ks hřebíček
    • 6
      ks pepř celý
    • 3
      ks bobkový list
    • 2
      špetka estragon sušený
    • 1
      snítka líbeček (pokud není čerstvý,může se dát sušený tam by to bylo tak půl lžičky)
    • 1
      snítka kopr Když není čerstvý může se dát sušený.Opět tak jedna lžička,ale ve všech větších marketech čerstvý ko
    • 1
      ks pórek

Postup přípravy receptu

1
Tento recept jsem našel v jedné opravdu staré kuchařce. Je to recept z 18. století a tehdy věděli, jak vařit, aby to bylo dobré. Musel jsem to přeložit do dnešního jazyka, protože spousta lidí už dnes neví, co byl šporhelt nebo kuthan a podobně.
2
Rozmarýn, tymián, hřebíček a pepř semeleme nebo roztlučeme v hmoždíři. V této směsi obalíme silnější nudle slaniny a prošpikujeme jím připravené maso.
3
V kastrole rozpustíme máslo a maso na něm ze všech stran opečeme. Pak maso vyjmeme, ve výpeku osmahneme nakrájený pórek a k němu přidáme opečené maso, které osolíme, okořeníme estragonem, bobkovým listem, nasekaným koprem a libečkem. Zalijeme pivem a pod pokličkou dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme a uchováme v teple.
4
Nastrouhaný chleba, který jsme namočili v pivu, dáme do omáčky, kterou vaříme tak dlouho, až se chleba rozvaří a na povrch omáčky vystoupí tuk.
5
Mezitím nakrájíme maso na porce, které dáme do čistého kastrolu a na něj přecedíme omáčku. Přikryjeme pokličkou a necháme v teple rozležet.
6
Hodí se k tomu bramborový knedlík nebo knedlík ze strouhanky. Dobrou chuť.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřové koleno na černém pivě

Vepřové koleno na černém pivě

Špekáčky na pivě II.

Špekáčky na pivě II.

Kachna na pivě s nádivkou

Kachna na pivě s nádivkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Chleba Estragon sušený Hřebíček Kopr Líbeček Máslo Mleté maso - hovězí Pepř celý Pivo Pórek Slanina Tymián
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hovězí námořnické maso

Hovězí námořnické maso

Filé zapečené se zakysanou smetanou

Filé zapečené se zakysanou smetanou

Domácí čokoláda

Domácí čokoláda

Rybí salát z králíka

Rybí salát z králíka

Majolkové houstičky

Majolkové houstičky

Dýně s kořenovou zeleninou na smetaně - dýňová omáčka

Dýně s kořenovou zeleninou na smetaně…

Hráškovo pórkový krém

Hráškovo pórkový krém

Těstoviny ala Lasagne bez bešamelu a bez lasagnových plátů

Těstoviny ala Lasagne bez bešamelu a…

Chléb z domácí pekárny

Chléb z domácí pekárny

Doporučujeme

35 minut
Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

55
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
50
Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami
Pečené vepřové ocásky …
46
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
18
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
16
Lečo s fazolemi a klobásou
Lečo s fazolemi a…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a chutnají jako z trhu
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a…
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
AHA.cz Dračice Šafářová vyrazila do společnosti: Brada spadla i Plekancovi!

Dračice Šafářová vyrazila do společnosti: Brada spadla i Plekancovi!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Jak na šatník podle Evy Pavlové? Tyhle kousky budou slušet všem bez ohledu na věk!

Jak na šatník podle Evy Pavlové? Tyhle kousky budou slušet všem bez ohledu na věk!

Ženy.cz Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Blesk.cz Oblíbená zpěvačka se stane maminkou: Poupěnka čeká miminko!

Oblíbená zpěvačka se stane maminkou: Poupěnka čeká miminko!

SportRevue.cz FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

Maminka.cz Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Blesk Horoskopy Co o vás říká číslo narození? Ukazuje vaši minulost a prozradí silné a slabé stránky

Co o vás říká číslo narození? Ukazuje vaši minulost a prozradí silné a slabé stránky

  • Recepty.cz
  • Hovězí na pivě
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact