• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Hovězí na pivě
Napište svůj komentář k receptu

Hovězí na pivě

autor: ufo65
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hovězí na pivě
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 1
      kg mleté maso - hovězí Může být šál nebo libové hovězí zadní maso
    • 300
      g slanina
    • 5
      lžíce máslo
    • 1
      lahev pivo (dávejte 10°pivo protože potom by to bylo hořké)
    • 1
      šálek chleba (jsou to nastrouhané kůrky tvrdšího chleba namočené v pivu(
    • 1
      špetka tymián
    • 3
      ks hřebíček
    • 6
      ks pepř celý
    • 3
      ks bobkový list
    • 2
      špetka estragon sušený
    • 1
      snítka líbeček (pokud není čerstvý,může se dát sušený tam by to bylo tak půl lžičky)
    • 1
      snítka kopr Když není čerstvý může se dát sušený.Opět tak jedna lžička,ale ve všech větších marketech čerstvý ko
    • 1
      ks pórek

Postup přípravy receptu

1
Tento recept jsem našel v jedné opravdu staré kuchařce. Je to recept z 18. století a tehdy věděli, jak vařit, aby to bylo dobré. Musel jsem to přeložit do dnešního jazyka, protože spousta lidí už dnes neví, co byl šporhelt nebo kuthan a podobně.
2
Rozmarýn, tymián, hřebíček a pepř semeleme nebo roztlučeme v hmoždíři. V této směsi obalíme silnější nudle slaniny a prošpikujeme jím připravené maso.
3
V kastrole rozpustíme máslo a maso na něm ze všech stran opečeme. Pak maso vyjmeme, ve výpeku osmahneme nakrájený pórek a k němu přidáme opečené maso, které osolíme, okořeníme estragonem, bobkovým listem, nasekaným koprem a libečkem. Zalijeme pivem a pod pokličkou dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme a uchováme v teple.
4
Nastrouhaný chleba, který jsme namočili v pivu, dáme do omáčky, kterou vaříme tak dlouho, až se chleba rozvaří a na povrch omáčky vystoupí tuk.
5
Mezitím nakrájíme maso na porce, které dáme do čistého kastrolu a na něj přecedíme omáčku. Přikryjeme pokličkou a necháme v teple rozležet.
6
Hodí se k tomu bramborový knedlík nebo knedlík ze strouhanky. Dobrou chuť.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřové koleno na černém pivě

Vepřové koleno na černém pivě

Špekáčky na pivě II.

Špekáčky na pivě II.

Kachna na pivě s nádivkou

Kachna na pivě s nádivkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Chleba Estragon sušený Hřebíček Kopr Líbeček Máslo Mleté maso - hovězí Pepř celý Pivo Pórek Slanina Tymián
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mraky

Mraky

Chlupaté knedlíky ze solamylu

Chlupaté knedlíky ze solamylu

Tvarohové kobližky

Tvarohové kobližky

Banánové muffiny

Banánové muffiny

Jablkové řezy V.

Jablkové řezy V.

Levné a chutné cibulové brambory

Levné a chutné cibulové brambory

Kořeněná dýně - pečená nebo grilovaná

Kořeněná dýně - pečená nebo grilovaná

Čokoládový krém II.

Čokoládový krém II.

Tvarohové šátečky (závin) s rebarborou

Tvarohové šátečky (závin) s rebarborou

Doporučujeme

20 minut
Grilovaný losos ve slanině

Grilovaný losos ve slanině

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

67
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
58
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
55
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
47
Květák - nakládaný, sterilovaný
Květák - nakládaný,…
40
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka

Zajímavé články

Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými kódy na obalech?
Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými…
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s rebarborou a banánové vafle
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s…
Dietní grilování? 7 tipů, jak si ho užít a zároveň jíst zdravě
Dietní grilování? 7 tipů, jak si ho užít a…
Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník, který budete milovat
Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník,…
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných názvů? Otestujte se!
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných…
AHA.cz Adamec (77) na rozlučce s Bartoškou (†78): Našel novou lásku!

Adamec (77) na rozlučce s Bartoškou (†78): Našel novou lásku!

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Leona Machálková vypadá v 58 letech přímo božsky! Prozradila módní tipy, díky kterým omládnete

Leona Machálková vypadá v 58 letech přímo božsky! Prozradila módní tipy, díky kterým omládnete

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Agáta a Ornella: Rozkol v milionovém byznysu!

Agáta a Ornella: Rozkol v milionovém byznysu!

SportRevue.cz FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Vidíte stále čísla 11:11 nebo 22:22? Víme, co to znamená!

Vidíte stále čísla 11:11 nebo 22:22? Víme, co to znamená!

  • Recepty.cz
  • Hovězí na pivě
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact