• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Hovězí na pivě
Napište svůj komentář k receptu

Hovězí na pivě

autor: ufo65
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hovězí na pivě
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 1
      kg mleté maso - hovězí Může být šál nebo libové hovězí zadní maso
    • 300
      g slanina
    • 5
      lžíce máslo
    • 1
      lahev pivo (dávejte 10°pivo protože potom by to bylo hořké)
    • 1
      šálek chleba (jsou to nastrouhané kůrky tvrdšího chleba namočené v pivu(
    • 1
      špetka tymián
    • 3
      ks hřebíček
    • 6
      ks pepř celý
    • 3
      ks bobkový list
    • 2
      špetka estragon sušený
    • 1
      snítka líbeček (pokud není čerstvý,může se dát sušený tam by to bylo tak půl lžičky)
    • 1
      snítka kopr Když není čerstvý může se dát sušený.Opět tak jedna lžička,ale ve všech větších marketech čerstvý ko
    • 1
      ks pórek

Postup přípravy receptu

1
Tento recept jsem našel v jedné opravdu staré kuchařce. Je to recept z 18. století a tehdy věděli, jak vařit, aby to bylo dobré. Musel jsem to přeložit do dnešního jazyka, protože spousta lidí už dnes neví, co byl šporhelt nebo kuthan a podobně.
2
Rozmarýn, tymián, hřebíček a pepř semeleme nebo roztlučeme v hmoždíři. V této směsi obalíme silnější nudle slaniny a prošpikujeme jím připravené maso.
3
V kastrole rozpustíme máslo a maso na něm ze všech stran opečeme. Pak maso vyjmeme, ve výpeku osmahneme nakrájený pórek a k němu přidáme opečené maso, které osolíme, okořeníme estragonem, bobkovým listem, nasekaným koprem a libečkem. Zalijeme pivem a pod pokličkou dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme a uchováme v teple.
4
Nastrouhaný chleba, který jsme namočili v pivu, dáme do omáčky, kterou vaříme tak dlouho, až se chleba rozvaří a na povrch omáčky vystoupí tuk.
5
Mezitím nakrájíme maso na porce, které dáme do čistého kastrolu a na něj přecedíme omáčku. Přikryjeme pokličkou a necháme v teple rozležet.
6
Hodí se k tomu bramborový knedlík nebo knedlík ze strouhanky. Dobrou chuť.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřové koleno na černém pivě

Vepřové koleno na černém pivě

Špekáčky na pivě II.

Špekáčky na pivě II.

Kachna na pivě s nádivkou

Kachna na pivě s nádivkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Chleba Estragon sušený Hřebíček Kopr Líbeček Máslo Mleté maso - hovězí Pepř celý Pivo Pórek Slanina Tymián
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Studený pikantní bůček

Studený pikantní bůček

Šunková pomazánka - taťkova

Šunková pomazánka - taťkova

Kuřecí řízky v listovém těstě

Kuřecí řízky v listovém těstě

Pizza těsto - rychlé a tenké

Pizza těsto - rychlé a tenké

Kuřecí maso na řecký způsob

Kuřecí maso na řecký způsob

Hrubasova vepřová rychlovka

Hrubasova vepřová rychlovka

Jednoduchá kuřecí směs s mozzarellou

Jednoduchá kuřecí směs s mozzarellou

Kysané zelí ve sklenicích + salát

Kysané zelí ve sklenicích + salát

Barevný paprikový salát s cibulí - sterilovaný

Barevný paprikový salát s cibulí -…

Doporučujeme

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

60 minut
Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

68
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
31
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
27
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
24
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
24
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…

Zajímavé články

Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků upečete i bez koláčové formy
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků…
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou večeři
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou…
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule? Naučte se ji připravit jako šéfkuchař!
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule?…
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou dobrotu vám hvězdy doporučují?
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou…
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější asijské nudle a jak je použít
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější…
AHA.cz Konec s Danielou? Brzobohatý promluvil o další ženě

Konec s Danielou? Brzobohatý promluvil o další ženě

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Největší hvězdy, které se kdy objevily na karlovarském festivalu: Kdo přijede letos?

Největší hvězdy, které se kdy objevily na karlovarském festivalu: Kdo přijede letos?

Ženy.cz Nejčastější mýty o zubech, které ohrožují zdraví dutiny ústní

Nejčastější mýty o zubech, které ohrožují zdraví dutiny ústní

Blesk.cz Martin Prágr zavzpomínal na pubertu: Stydím se za sebe!

Martin Prágr zavzpomínal na pubertu: Stydím se za sebe!

SportRevue.cz FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Osud skrytý v hodině narození: Jste vášnivá, opatrná nebo společenská?

Osud skrytý v hodině narození: Jste vášnivá, opatrná nebo společenská?

  • Recepty.cz
  • Hovězí na pivě
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact