Hovězí maso vyberte dle vlastní chuti a oblíbenosti. Vybereme vyšší kus, který na několika místech ostrým nožem, s dlouhou úzkou čepelí, propíchneme a nožem uvnitř masa otočíme o 360 stupňů. Do těchto otvorů zasuneme očištěné mladé mrkvičky a celý kus masa osolíme a opepříme. Pokud máme kus masa, o kterém si myslíme, že by se mohl během dušení rozpadat, zpevníme ho provázkem, který před servírováním sundáme.
2
Na drobně pokrájeném špeku osmažíme drobně pokrájené cibule lehce dozlatova. Do talíře nasypeme plnější lžíci hladké mouky a papriky. Po promíchání celé maso v paprikové mouce obalíme a dáme ze všech stran osmažit - zatáhnout. Před koncem smažení přidáme krátce rozvonět a zpěnit i drobně nasekaný česnek a zbylou paprikovou mouku. Maso podlijeme vývarem a na mírném ohni, pod poklicí, dusíme maso doměkka, za občasného podlití a otočení masa.
Maso nepodléváme příliš, jen tolik, kolik je nutné, abychom nemuseli nakonec omáčku již zahušťovat. Ke konci dochutíme omáčku solí a pepřem dle chuti. Pokud chceme mít omáčku úplně hladkou, vyndáme maso a omáčku buď promixujeme ponorným mixerem nebo propasírujeme přes sítko.