• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Hovězí na paprice mrkví špikované
Napište svůj komentář k receptu

Hovězí na paprice mrkví špikované

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 11
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Hovězí na paprice mrkví špikované
Hovězí na paprice mrkví špikované
Hovězí na paprice mrkví špikované
Hovězí na paprice mrkví špikované
Hovězí na paprice mrkví špikované
Hovězí na paprice mrkví špikované
Hovězí na paprice mrkví špikované
Hovězí na paprice mrkví špikované
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      kg hovězí maso - plec, kýta...
    • 1
      svazek mrkev mladá jarní
    • 2
      ks cibule
    • 70
      g uzený špek cca
    • 1
      stroužek česnek
    • 1
      lžíce mletá sladká paprika , nejlépe maďarská
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • sůl
    • pepř mletý
    • vývar dle potřeby

Postup přípravy receptu

1
Hovězí maso vyberte dle vlastní chuti a oblíbenosti. Vybereme vyšší kus, který na několika místech ostrým nožem, s dlouhou úzkou čepelí, propíchneme a nožem uvnitř masa otočíme o 360 stupňů. Do těchto otvorů zasuneme očištěné mladé mrkvičky a celý kus masa osolíme a opepříme. Pokud máme kus masa, o kterém si myslíme, že by se mohl během dušení rozpadat, zpevníme ho provázkem, který před servírováním sundáme.
2
Na drobně pokrájeném špeku osmažíme drobně pokrájené cibule lehce dozlatova. Do talíře nasypeme plnější lžíci hladké mouky a papriky. Po promíchání celé maso v paprikové mouce obalíme a dáme ze všech stran osmažit - zatáhnout. Před koncem smažení přidáme krátce rozvonět a zpěnit i drobně nasekaný česnek a zbylou paprikovou mouku. Maso podlijeme vývarem a na mírném ohni, pod poklicí, dusíme maso doměkka, za občasného podlití a otočení masa.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

3
Maso nepodléváme příliš, jen tolik, kolik je nutné, abychom nemuseli nakonec omáčku již zahušťovat. Ke konci dochutíme omáčku solí a pepřem dle chuti. Pokud chceme mít omáčku úplně hladkou, vyndáme maso a omáčku buď promixujeme ponorným mixerem nebo propasírujeme přes sítko.
4
Podáváme s knedlíkem, brambory, noky...

RADA: Tipy na skvělé masové rolády!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hovězí ptáčky s rýží

Hovězí ptáčky s rýží

Hovězí po burgunsku

Hovězí po burgunsku

Hovězí jazyk s rozinkovou omáčkou

Hovězí jazyk s rozinkovou omáčkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Hovězí
Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hladká mouka Hovězí maso Mletá sladká paprika Mrkev Pepř mletý Sůl Uzený špek Vývar

Sekaná, která nepraskne

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohová štola

Tvarohová štola

Cuketa zapečená s Nivou

Cuketa zapečená s Nivou

Karamelové řezy od Gizky

Karamelové řezy od Gizky

Domací houstičky

Domací houstičky

Hrníčková buchta

Hrníčková buchta

Krémová omáčka s kuřecím masem a žampiony

Krémová omáčka s kuřecím masem a…

Plněná krkovička

Plněná krkovička

Vaječné toasty

Vaječné toasty

Pikantní jogurtová marináda na kuře

Pikantní jogurtová marináda na kuře

Doporučujeme

15 minut
Řecký salát s cizrnou

Řecký salát s cizrnou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Sekaná, která nepraskne

Poslední sledované recepty

208
Šneci z remosky - na sladko
Šneci z remosky - na…
166
Zapečené brambory se sýrovou strouhankou
Zapečené brambory se…
129
Slaný řecký koláč
Slaný řecký koláč
99
Šarlota s kokosovými tyčinkami
Šarlota s kokosovými…
96
Buchty, koláče, záviny se „šimlem“
Buchty, koláče, záviny…

Zajímavé články

Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A dokonce pro celou rodinu!
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A…
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů, které zvednou náladu smutným dětem a dodají energii unaveným rodičům
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů,…
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Ženy.cz Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Blesk.cz Co je to na Ibize za řeckého hrdinu? Namakaný Odysseus Matt Damon

Co je to na Ibize za řeckého hrdinu? Namakaný Odysseus Matt Damon

SportRevue.cz FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Další doporučené recepty:

Hovězí na kari s česnekem
Hovězí na kari s česnekem
Hovězí na mrkvi s rozmarýnem
Hovězí na mrkvi s rozmarýnem
Hovězí na paprice
Hovězí na paprice
Hovězí na víně se zeleninou
Hovězí na víně se zeleninou
Hovězí na žampionech
Hovězí na žampionech
Hovězí námořnické maso
Hovězí námořnické maso
  • Recepty.cz
  • Hovězí na paprice mrkví špikované
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact